• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

SANKO Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencileri bilgilendirdi

SANKO Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencileri bilgilendirdi
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.D

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Bayram ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Arzu Tuna, Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile Özel SANKO Koleji 12. Sınıf öğrencilerini bilgilendirdi.

Özel SANKO Okullarında, üniversite sınavı öncesi SANKO Üniversitesi ve üniversite eğitimi ile ilgili yapılan sunuma, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Ayşen Bayram,öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öğrencilerin tercihlerini belirleyen faktörlerin başında okumak istedikleri bölüm ve gitmek istedikleri şehir gelmekle beraber, aldıkları puan da etken oluyor" dedi.

SANKO Üniversitesi olarak 2014 - 2015 akademik yılında eğitime başladıklarını anımsatan Prof. Dr. Bayram, "O öğrencilerimiz üçüncü sınıfta eğitim görüyorlar. Tıp Fakültemizde öğrencilerimiz 6 yıllık bir eğitim alacak. Dikey entegrasyonun uygulanmasıyla birlikte öğrencilerimiz ilk yıldan itibaren hastaneyle içiçe bir eğitim sistemi içerisindeler" diye konuştu.

Hastane avantajı

Hastanelerin tıp fakültelerindeki eğitim için olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bayram, "Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, bu anlamda bizim için çok büyük bir avantajdır. Hekimlik, usta-çırak arasındaki ilişkiye dayanmaktadır. Şu anda 611 yatak kapasitesiyle tek çatı altındaki Türkiye'nin en büyük özel hastane olan hastanede öğrenciler stajlarını görüyorlar" ifadelerini kullandı.

Tıp fakültesinde okumak isteyen öğrencilerin, hedeflerine ulaşmak için son ana kadar çalışmanın çok önemli olduğunu anımsatan Prof. Dr. Bayram, "Tıp fakültesinde puanlar hiçbir zaman düşmemekle birlikte, mezuniyet sonrası iş garantisi her zaman var. Ayrıca hekimlik özellikle aileler açısından çok prestijli bir meslek olarak görülüyor" şeklinde konuştu. .

Kentin merkezinde

SANKO Üniversitesinin kentin merkezi kabul edilen Gazi Muhtar Paşa Bulvarında olmasının da avantaj olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Bayram, üniversitenin fiziki yapısı, teknik donanımları, sosyal, kültürel, akademik çalışmaları ve başarıları ile eğitim sistemi hakkında da bilgiler verdi.

Öğrencilerin, hastayla ilk temasından önce, hastayla her türlü tepkileri veren simülatörler üzerinde eğitim aldıklarının altını çizen Prof. Dr. Bayram, "Simülatörlerimiz yanında, Anatomi laboratuvarımızda bulunan 4 kadavramız üzerinde de öğrencilerimiz derslerde gerekli eğitimi görüyorlar. Öğretim üyelerine ulaşmak öğrenciler için bir sorun olmuyor. Ayrıca her ay Amerika Birleşik Devletlerinden ya da Avrupa'dan alanında isim yapmış Türk bilim insanları SANKO Üniversitesinin konuğu olarak geliyor ve hem öğrencilerle, hem akademisyenlerle hem de halka bir araya gelerek, bilgi ve deneyimlerini paylaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Arzu Tuna ise SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin, Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik Bölümleri bulunduğunu bildirdi.

Öğrenci sayıları, akademik kadro ve puanlar konusunda bilgiler veren Doç. Dr. Tuna, "Bizler maketlerle ve hastalarla çalışıyoruz. Hastaya dokunmadan önce, maketlerle çalışarak, iyi hale geliyoruz. Hemşireler, birinci sınıftan itibaren klinikteler, yetişkin ve çocuk hastalara bakım veriyorlar" diye konuştu.

Doç. Dr. Tuna, Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümüne ilişkin bilgiler aktardı. Ziyaret, Özel SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile Özel SANKO Koleji öğrencilerinin sorularının yanıtlanması ve armağan takdimiyle sona erdi.

SANKO Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencileri bilgilendirdi

SANKO Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencileri bilgilendirdi

SANKO Üniversitesi öğretim üyeleri öğrencileri bilgilendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim