• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Sanko Tepekışla Barajı Ve Hes’in Açılış Töreni

Sanko Tepekışla Barajı Ve Hes’in Açılış Töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SANKO Holding tarafından Tokat'ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkiinde, Kelkit Çayı üzerinde inşa edilen Tepekışla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SANKO Holding tarafından Tokat'ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkiinde, Kelkit Çayı üzerinde inşa edilen Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) açılışını yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda yarın saat 11.00'de düzenlenecek törende, 99 baraj ve HES'in açılışını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Sanko Tepekışla Barajı ve HES'in de bulunduğu 7 tesisi, işletmelerle görsel bağlantı kurarak, işletme sahipleri ve vali başta olmak üzere, işletmenin bulunduğu ilin milletvekilleri ve yöneticileri ile birlikte üretime alacağı belirtildi.

TEPEKIŞLA BARAJI VE HES

SANKO Enerji Grubu tarafından yapımına 2013 yılı ikinci yarısında başlanılan Tepekışla Barajı ve HES, kurulu gücü dikkate alındığında, rekor denilebilecek bir sürede, 25 ayda tamamlandı. Rezervuar alanında 33 milyon metreküp su toplanacak olan Tepekışla Barajı ve HES, 150 milyon dolara mal oldu. Türbin ekipmanları dışında projesi, imalat ve montajı tamamıyla yerli malzeme ve Türk mühendislerince yapılan ve 70 MW kurulu güce sahip olan Tepekışla Barajı ve HES yıllık 241 milyon KWH enerji üretimi kapasitesine sahip bulunuyor. Tepekışla Barajı ve HES'e, dünyanın en büyük yatay kaplan (SAM) tipi türbinleri kuruldu. Projenin en kısa sürede tamamlanabilmesi için santraldeki ekipmanlardan bazıları, yurt dışından özel kargo uçağı ile getirtildi.

SANKO ENERJİ

Tekstil, enerji, çimento, ambalaj, iş makinası ve traktör başta olmak üzere 11 sektörde 14 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren SANKO Holding'in enerji grubunu oluşturan Sanko Enerji, ülkemizin ihtiyacı olan elektriğin kaliteli, güvenilir, rekabetçi ve çevre ile uyumlu sağlanmasını ilke edinmiştir. Bugüne kadar 1,1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirdiği altı hidroelektrik ve iki rüzgar santrali ile toplam 650 MW kurulu güçle yenilenebilir kaynaklardan yılda 2 milyar KWh enerji üreten Sanko Enerji, önümüzdeki 5 yılda yapacağı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla kapasitesini 1,650 MW'a çıkararak 10 milyar kWh / yıl elektrik üretmeyi hedeflemektedir.

Sanko Tepekışla Barajı Ve Hes’in Açılış Töreni

Sanko Tepekışla Barajı Ve Hes’in Açılış Töreni

Sanko Tepekışla Barajı Ve Hes’in Açılış Töreni

Sanko Tepekışla Barajı Ve Hes’in Açılış Töreni

Sanko Tepekışla Barajı Ve Hes’in Açılış Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim