• BIST 9524.59
  • Altın 2488.033
  • Dolar 32.5091
  • Euro 34.7134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Sanko Onursal Başkanı Konukoğlu Adana’da

Sanko Onursal Başkanı Konukoğlu Adana’da
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve Adana Sanayi Odası (ASO) Yönetim...

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve Adana Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç'ı ziyaret etti, ASKON Adana Şubesinde tecrübelerini paylaştı.

Adana Genç İşadamları Derneği'nin (AGİAD) düzenlediği toplantıya katılan Konukoğlu, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç ve ASKON Şube Başkanı Recep Çalışkan ile birlikte Vali Mustafa Büyük ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı ziyaret etti. Konukoğlu, Vali Büyük'ü ziyareti sırasında Valiliğe gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile de görüştü. ASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç'ı da ziyaret eden Konukoğlu, Kıvanç'ın daveti üzerine ASO Yönetim Kurulu toplantısına katılarak üyelerle tanıştı. Konukoğlu'nun, Gaziantep ve Adana Sanayi Odalarının Gaziantep ve Adana'da ortak meclis toplantıları yaparak, iki kent ve sanayiciler arasındaki işbirliğini geliştirme önerisi, ASO Yönetim Kurulu'nca benimsendi.

ASKON'DA TECRÜBE PAYLAŞIMI

Konukoğlu, ASKON Adana Şubesinin dernek merkezinde düzenlediği tecrübe paylaşım toplantısına katıldı. Vali Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü ve ASKON üyelerinin katıldığı toplantıda, Ankara'da ki teröristlerin gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Konukoğlu, "Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek yürek olmalıyız ve el ele vererek kenetlenmeliyiz" dedi. Katılımcılara babasının işletmesinde yer süpürerek, tezgah silerek başladığı, yönetim kurulu başkanlığı ile taçlandırdığı yarım asrı aşan iş hayatını anlatan Konukoğlu, "Türkiye çok önemli aşamalardan geçti. Gerek SANKO, gerekse ülke olarak bugün geldiğimiz noktayı hayal dahi edemezdik" diye konuştu. İşadamlarına kazançlarının devlete vergisini vermenin yanı sıra, zekatını eksiksiz vermelerini ve hayır işlerini aksatmamaları çağrısında bulunan Konukoğlu, bunun yapılması halinde yapanın gönüllerdeki yerinin ve servetinin büyüyeceğini, ayrıca Türkiye'de yoksul kalmayacağına vurgu yaptı. Babalara işletmelerinde 65 yaşına geldikten sonra görevi "en iyi yapacak çocuğuna" devretmesini öneren Konukoğlu, bu sayede işletmenin sağlıklı bir nöbet değişimi yaşayacağına dikkati çekti. Konukoğlu, "Baba sağlığında bunu yapmazsa, öldüğünde çocuklar arasında koltuk savaşı ve ardından da miras bölünmesi yaşanarak, güçlü işletmenin zayıflamasına ve hatta parçalanmasına neden olunabilir" ifadelerini kullandı. Sanayici ve işadamlarını sivil toplum kuruluşlarında görev almaya çağıran Konukoğlu, "Başarılı olmak için işinizle sivil toplum kuruluşlarındaki görevinizi dengeli götürün" uyarısında bulundu.

Konukoğlu, bugüne kadar 3'ü fakülte binası olmak üzere 21 okul ve 13 camii yaptıran SANKO ve Konukoğlu Ailesi'nin, bundan böyle yaptıracağı camilere örnek olması amacıyla Sabancı ve Ramazanoğlu camilerinde de inceleme yaptı.

Sanko Onursal Başkanı Konukoğlu Adana’da

Sanko Onursal Başkanı Konukoğlu Adana’da

Sanko Onursal Başkanı Konukoğlu Adana’da

Sanko Onursal Başkanı Konukoğlu Adana’da

Sanko Onursal Başkanı Konukoğlu Adana’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim