• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Saniyede 2.600 mobil uygulama indiriyoruz

Bu yıl 83 milyar kez indirilecek ve geliştirenlere yaklaşık 20,4 milyar $ kâr bırakacak olan uygulamalar, artık daha yetenekli ve çok yönlü olacak. Yeni uygulamalar tüm cihazları birleştirebilirken, yaratıcılığı körüklüyor.
Mobil internet bağlantısını en verimli şekilde kullanmak için geliştirilen akıllı telefon ve tabletler, beraber kullandığımız uygulamaları olmasaydı, şüphesiz bu kadar önem taşımayacaktı. Mobil cihazların temel işlevleri dışındaki her şeyi gerçekleştirmeyi sağlayan mobil uygulamaların yarattığı büyük pazar, sayıların da hızla artmasına sebep oldu. 
 
KARLILIK YÜZDE 70 ARTTI
 
Portio Research’ün yayımladığı rapora göre, geçen yıl mobil uygulamalar toplam 46 milyar kez indirildi. Bu uygulamaların geliştiricilere getirdiği kâr ise 12 milyar dolar oldu. Firmanın bu senenin sonu için öngörüsü ise indirme sayısının iki kata çıkarak 83 milyara ulaşacağı ve kârlılığın da yüzde 70 artarak 20 milyar dolar olacağı yönünde gerçekleşti. 
 
PARA ARTIK TEK KRİTER DEĞİL
 
Yeni nesil uygulamalar, dört çekirdekli işlemciye sahip telefonlar ve çoğu televizyondan daha yüksek çözünürlüklü ekranı taşıyan tabletlerle başka bir boyuta geçiyor. Uygulamalardaki değişiklikler, daha çok tercih edilmeleri ya da kâr getirmeleriyle sınırlı değil. Yeni nesil uygulamalar, giyilebilir cihazlardan otomobillere, kitaplardan müzik aletlerine kadar her şeyi etkiliyor. 
 
DAHA DETAYLI OYUNLAR YOLDA
 
Mobil oyunlar, şu sıralar çok yaygın olan Candy Crush Saga’dan ya da bir zamanların tutkusu Angry Birds’ten ibaret değil. Apple ürünleri için hazırlanan Deus Ex: The Fall, bilgisayarda oynanan birinci şahıs nişancı (FPS) oyunlarından farksız bir görsel kaliteye erişmiş durumda. Güçlenen işlemciler ve grafik işlemcileri tüm bu yükün altından kolayca kalkabiliyorlar, bu yüzden yakında daha büyük prodüksiyonlu oyunlar göreceğiz.
 
‘GLASS’ İÇİN YAZILIMLAR HAZIRLANDI
 
GOOGLE’IN göze görüntü yansıtan, telefona bağlanarak arama, mesaj, e-posta gibi bilgileri görüntüleyen Glass adlı gözlüğü için de şimdiden onlarca uygulama hazır. Egzersiz yapmak isteyenlere video gösteren Glassfit, kafanızı göğe kaldırdığınızda gökyüzü haritası gösteren Sky Map, çevredeki boş evleri gösteren Trulia gibi uygulamalar bunlardan birkaçı.
 
YARATICILIKTA SINIR KALKTI
 
MOBİL cihazlarla müzik dinlemek çocuk oyuncağı, ama yapmak da sanıldığı kadar zor değil. Apple Logic Pro X adlı bilgisayarlar için hazırladığı yazılım, iPad uygulamasıyla destekleniyor. Uygulama ile tablet, klavye, davul ve gitar sesleri eklemeyi sağlıyor.
 
BİLGİ VE KUMANDA EKRANI
 
TELEVİZYONDA bir şey izlerken, ne izlediğini takip eden ve ekrandaki ürünleri satın almayı sağlayan, bir yandan dizi izlerken, diğer kanalların yayın programını görmeni sağlayan uygulamalar da ikinci ekran ile karşımıza çıkacak. 
 
REKOR BÜTÇELİ KİTAPLAR
 
ÜNLÜ oyuncuların video okumaları ekleyen Touch Press’in yanı sıra, Disney’in Disney Animated adlı animatörlerin çizgi roman modellemelerini tek tek fotoğraflayarak oluşturulan uygulaması da dikkat çekici.
 
VE APPLE OTOMOBİLE GEÇİYOR
 
FİRMANIN iOS In The Car adlı ürünü, seneye iOS 7 işletim sistemli iPhone’ların Audi, Ford, Honda ve Jaguar gibi otomobillerin bazı modellerine bağlanabilmesini sağlayacak. Ön panoya harita, mesaj ve müzik yansıtabilen uygulama, yazıları, yol tariflerini de Siri vasıtasıyla seslendirebilecek.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim