• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

"Sandıktan Korkmanıza Gerek Yok”

"Sandıktan Korkmanıza Gerek Yok”
20 Mart 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine Başkan adayı olan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı...

20 Mart 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine Başkan adayı olan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, yapılacak genel kurulda seçimin nasıl yapılacağına o gün orada bulunacak esnaf sanatkarın karar verebileceğine dikkat çekerken, seçimin kapalı zarf usulü ile yapılmasının en doğru tercih olacağına işaret etti.

Seçim sürecinin kısa olmasına karşın beraber hareket ettiği ekip ile birlikte özverili bir çalışma yürüttüklerini belirten Birlik Başkanı ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı İsmail Ördü, "Öncelikle bugün özel bir gün. Çanakkale Zaferimizin 101. yıldönümü. Bu vesile ile tüm Çanakkale de destan yazan Şehitlerimizi anıyorum. Bilindiği üzere 20 Mart 2016 Pazar günü Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifimizin genel kurulu var. Normalde önümüzdeki yıl olması gereken seçim bir yıl önceye çekilmiş durumda. Kısa bir süre olmasına karşın biz ekibimizle beraber özverili bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalarımız esnasında karşılaştığımız bazı sorunlar vardı. Üye listesini bize vermediler. Bu nedenle Bakanlığımızdan elde ettiğimiz liste ile ulaşabildiğimiz kadar üyemize ulaştık. Üyelerimize kendimizi anlattık ve görüşmelerde bulunduk. Pazar günü tüm kooperatif ortaklarımızı genel kurulumuza bekliyoruz. Ben şuna inanıyorum ki, bu genel kurulumuz ilimiz esnaf ve sanatkarına yakışır bir genel kurul olacaktır. Zira şu ana kadar yapılan hiçbir genel kurulumuzda da sorun yaşanmamıştır. Bizler esnafız. Ve esnaf ve sanatkarımızı karşı karşıya getirebilecek durumlardan öncelikle bizler kaçınırız. Bu nedenle hiçbir esnaf ve sanatkarımızın tedirgin olması gereken bir durum yok. Bu genel kurulumuzun bir düğün havasında gerçekleştirileceğine inancım tam. Karşılaştığımız konulardan biri benim birlik başkanı olmam nedeniyle iki görevi bir arada yürütüp yürütemeyeceğim soruldu. Zaten Türkiye'nin bir çok ilinde bu şekilde birlik ve kooperatif bir arada yürütülüyor. Bu nedenle herhangi bir sorun yok. Uyum içerisinde çalışmak adına biz aday olduk. Bunun bir sakıncası olacağını düşünmüyorum. Hatta daha verimli bir çalışma sergileneceği kanaatindeyim. Diğer yandan genel kurulda kanun açık oyla oylama yapılabilir der. Ama istenirse kapalı zarf usulü seçim yapılır. Kanunun bazı açıklarından yararlanıp açık oyla oylama yapılsın demek çok da doğru bir davranış olmaz. İki esnaf odası başkanı aday ve esnaf açık oylama olması durumunda hangisine bakıp oy kullanacak?. Tek adaylı bir genel kurulda açık oylama tercih edilebilir. Bin 158 üyesi bulunan bir kooperatifin açık oylama yapması hiçte mantıklı değil. Biz bu konuda mevcut yönetimle de görüştük ve kapalı zarf usulü seçim yapalım dedik. Ama onlardan bir cevap gelmedi. Biz bu konuda üyelerimizi bilgilendirdik. İnsanları açık oylama yapılacakmış gibi ve seçim salonuna gelmelerine gerek olmadığı gibi ifadelerden uzak durulmalı. Seçimin nasıl yapılacağını ne biz, ne mevcut yönetim, ne divan belirlemez. Seçim nasıl yapılacağına esnaf ve sanatkarımız, yani o gün salonda olacak olan arkadaşlarımızdır. Sandıktan korkmanıza gerek yok. Demokrasinin bir gereği bu. Genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim