• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Sandıklı Kültürünü Tanıtma Çalışmaları

Sandıklı Kültürünü Tanıtma Çalışmaları
Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, PTT işbirliği ile hazırladıkları ve ilçenin tarihi değer ve kültürünü yansıtan pul ve tema çalışmalarını basına...

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, PTT işbirliği ile hazırladıkları ve ilçenin tarihi değer ve kültürünü yansıtan pul ve tema çalışmalarını basına tanıttı.

Basın ve tanıtım toplantısına, Sandıklı PTT Müdürü Hasan Hüseyin Aslanmirza, Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş, Sandıklı OSB Müdürü Cem Yavuz ve TEMA Vakfı Sandıklı Temsilcisi Ahmet Nayan ve basın mensupları da katıldı.

Hazırlatılan temaların ilçenin tanıtımı için önemli bir adım olduğunu belirten Kaymakam Arıcan, basılan pulları Afyonkarahisar'da ilk Türkiye'de ise sayılı kaymakamlıkların yaptığı bir çalışma olduğunu belirtti. Arıcan ; "Biz mücadele göstereceğiz, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerimiz mücadele gösterecek, belli bir aşamaya adım adım geleceğiz. Yani bir tuğlanın üstüne bir tuğla daha koymaya çalışacağız. Yaptığımız çalışmalar ile ilçemizin daha iyi tanıtılacağını biliyoruz. Bunun yanında turizm alanında da ilçemize ekonomik bir getiri sağlayacaktır. Pul basımında ilçemize has 8 tema kullandık. Bunlar Yunus Emre Türbesi, Sandıklı domatesi, Sandıklı patatesi çiçeği, Sandıklı altını, Sandıklı mermeri, Sandıklı güvercini, Akdağ Tokalı Kanyon ve Akdağ yılkı atları. Tabii ki bunlar daha da çoğaltılabilir. Bizim amacımız ilçemizin basın yoluyla, internet yoluyla daha da tanınmasıdır. Çalışmalarımda emeği geçen yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımıza da müteşekkiriz " dedi.

Kaymakam Arıcan, ilçede Yaren geleneğini yaşatan ve ilçenin tanıtılmasında büyük çaba gösteren Sandıklı Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş ve üyelerine yaptığı faaliyetlerden dolayı teşekkür etti.

Sandıklı'nın tanıtımı için iki CD hazırlatıldığını belirten Kaymakam Arıcan, CD'nin birinde yaklaşık 30 dakikalık Yaren Gecesi geleneğinin anlatıldığını, diğer CD'de ise ilçenin tanıtımının ve önemli yerlerinin yer aldığını belirtti.

Sandıklı Kültürünü Tanıtma Çalışmaları

Sandıklı Kültürünü Tanıtma Çalışmaları

Sandıklı Kültürünü Tanıtma Çalışmaları

Sandıklı Kültürünü Tanıtma Çalışmaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim