• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Sancaktepe’ye "1915 Çanakkale Minia-müze" Geliyor

Sancaktepe’ye "1915 Çanakkale Minia-müze" Geliyor
Sancaktepe Belediyesi, gelecek kuşaklara miras bırakılacak yeni bir sosyal sorumluluk, tarih ve kültür projesini hayata geçiriyor.

Sancaktepe Belediyesi, gelecek kuşaklara miras bırakılacak yeni bir sosyal sorumluluk, tarih ve kültür projesini hayata geçiriyor. Temeli 18 Mart'ta atılacak ve 10 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek 1915 Çanakkale Minia & Müze, Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip olacak.

Sancaktepe Belediyesi; gelecek nesillerimize Çanakkale'nin ne demek olduğunu anlatmak, o ruhun öneminden bahsetmek ve onlara o ruhu aşılamak amacıyla kalıcı bir eseri Sancaktepe'de hayata geçiriyor.

Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip proje; iki ana bölümden oluşuyor: Minia Çanakkale, Çanakkale Müzesi girişinde 60 araçlık bir otoparkı bulunan Minia Çanakkale'de; Çanakkale coğrafyasında yer alan ve dönemin simgesi olmuş yer, olay, kişilerin birebir ölçeklendirilmiş maketleri olacak. Bu maket sayesinde dönemin ruhuna adaptasyon sağlanacak. Alanın Çanakkale haritası şeklinde tasarlanan orta bölümünde, Çanakkale Boğazını temsil eden bir havuz, havuzun dibinde ise temsili batık ve gemi bulunacak.

BENZERSİZ ÇOK BOYUTLU PANORAMA

Müzede savaşla ilgili obje, belge, birebir ölçekte realistik heykeller, rölyef ve panoların sergileneceği Çok Amaçlı Sergi Salonunun yanı sıra; savaşın tasvir edildiği 50 kişi kapasiteli Çok Boyutlu Panorama yer alacak. Bu özelliği ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek panorama da; lazer ışık oyunları, sis bombaları, yağmur efektleri, barut kokusu, hareketli heykeller gibi detaylarla izleyicilerin tamamen savaş atmosferine girmesi sağlanacak.

Müzede bunların yanı sıra; savaşın gün gün anlatıldığı infografik, Çanakkale ile ilgili hatıra eşyaların satıldığı bir galeri, kafeterya, toplantı ve ofis odaları ile dinlenme salonu ve bay ve bayan mescitleri bulunacak.

AÇILIŞ YIL SONUNDA YAPILACAK

Çanakkale ruhunun, o değerlerin iyi anlaşılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının tarihe olan sorumluluğumuz olduğunu belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Bu devasa tarihi projemizin temellerini 18 Mart'ta atıyoruz. Açılışı bu yılın sonunda planlıyoruz" diyerek, projeyi ülkenin tüm okullarından öğrencilerin ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

PARKTA YER ALACAK MAKETLER

Akbaş Şehitliği, Dur Yolcu İbare, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı, Havuzlar Şehitliği, Soğandere Şehitliği, İlk Şehitler Anıtı, Seddülbahir Kalesi, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş ve Siperler, Sargı Yeri ve Sahra Çadırı, Batıklar ve Gemi, 57. Alay, Siperler, Kocadere Şehitliği, Kireçtepe Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Bigalı Atatürk Evi, Ağadere Şehitliği, Nusret Mayın Gemisi, Muhtelif Toplar, Mehmet Akif ve Çanakkale.

Sancaktepe’ye "1915 Çanakkale Minia-müze" Geliyor

Sancaktepe’ye "1915 Çanakkale Minia-müze" Geliyor

Sancaktepe’ye "1915 Çanakkale Minia-müze" Geliyor

Sancaktepe’ye "1915 Çanakkale Minia-müze" Geliyor

Sancaktepe’ye "1915 Çanakkale Minia-müze" Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim