• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Sancaktaroğlu: “Resen Atama Hukuksuzluğunu Durdurun”

Sancaktaroğlu: “Resen Atama Hukuksuzluğunu Durdurun”
Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, yetkilerin zulüm için kullanılmamasını isteyerek, resen atama hukuksuzluğunun durdurulmasını...

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, yetkilerin zulüm için kullanılmamasını isteyerek, resen atama hukuksuzluğunun durdurulmasını çağrısında bulundu.

Sancaktaroğlu, bir grup Eğitim Bir-Sen üyesiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndan basın açıklamasında bulundu. Öğretmenlerin, kamuda en çok gözardı edilen, hakları ve hayatları gasp edilen kesim olduğunu ileri süren Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, "Öğretmenlere karşı duyarsızca yapılan uygulamaların sonuncusunu dün yaşadık. Norm fazlası öğretmenlerin atamaları açıklandı. Okulunda norm fazlası durumuna düşen öğretmenler aynı ilçedeki boş kadroları tercih ederek atandı. Fakat il genelinde 39 öğretmen görev yaptığı aynı ilçeye atanmadı. Bu öğretmenler arkadaşlarımız valilik makamının takdiri ile resen farklı ilçelere atandılar. Kimisi Kastamonu merkez ilçeden İnebolu'nun köyüne, kimisi Taşköprü'den Çatalzeytin'e, kimisi Araç'tan Bozkurt'a resen, atandılar. Hepsi de mağdur hepsi de ailesinden kopmuş, koparılmış durumda. Bu öğretmen arkadaşlarımız kış günü, eğitim-öğretimin ortasında yeniden düzen kurmak zorunda bırakıldılar. Öğrencilerinden, çocuklarından, eşlerinden ayrı kalmak zorunda bırakıldılar" dedi.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜ KORUNMALIDIR"

Norm fazlası öğretmenlerin atamalarının sadece Kastamonu'da olmadığını fakat bu "insafsızca, duyarsızca" uygulamanın sadece Kastamonu'da olduğunu vurgulayan Sancaktaroğlu, "Diğer illerdeki valilik makamları il genelinde re'sen atamayı uygulamadılar. Çünkü aile bütünlüğü Anayasamızda güvence altına alınmış, bunun yanında Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı da, illere aile bütünlüğünün korunması için yazılı emir göndermiştir. Bakanın yazılı emri de Anayasa'da göz önünde tutulmadan böyle bir uygulama neye göre yapıldı? Bu hukuksuzluğun karşısında olacağız. Hem sendika olarak bu re'sen atamalara dava açacağız hem de bundan mağdur olan öğretmen arkadaşlarımıza her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.

"RESEN ATAMA NEDEN SADECE KASTAMONU'DA UYGULANIYOR"

Kastamonu'nun dışında hiçbir ilde öğretmenlerin başka bir ilçeye resen atanmadığına işaret eden Sancaktaroğlu, "Neden Kastamonu'da uygulandı? Kaldı ki norm fazlası öğretmen atamaları ilimizde ilk defa yapılmıyor ve geçen senelerde de aynı vali varken uygulanmamıştı. Ne değişti de böyle bir mağduriyete böyle insafsızca bir uygulamaya imza atıldı?" şeklinde konuştu.

"VALİLİK MAKAMI, BU KONUYU GÖRÜŞMEK BİLE İSTEMEDİ"

Gelişmiş toplumlarda sivil toplum kuruluşlarının yönetime katıldığını hatırlatan Sancaktaroğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizde de STK'lara verilen önem artarken bunu Kastamonu'da göremiyoruz. Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi yetkili sendikadır, binlerce eğitim çalışanı ve öğretmeni temsil etmekteyiz. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Günümüzde STK'lar yönetişime katılırken maalesef bu Kastamonu'da uygulanmadı. Sendikamıza karşı darbe günlerini aratmayacak kapı-duvar tavrı sergilendi. Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi olarak resen atamaların uygulanmaması için bürokratik makamlardan ve siyasi makamlardan randevu talep ettik. İl Milli Eğitimle görüştük kaygılarımızı ve öğretmenlerimizin yaşayacakları mağduriyetleri ilettik. Siyasilerle görüştük uygulamaların insanları nasıl mağdur edeceğini, sadece 39 kişinin değil 39 ailenin bölüneceğini söyledik. Fakat valilik makamından randevu talebimiz bile reddedildi."

Sürecin en başından beri takipçisi olduklarını belirten Sancaktaroğlu, şunları söyledi: "İnsafsız uygulamaya, insanları mağdur edecek bu uygulamaya karşı durduk. Maalesef bu kaygılarımız gerekli makamca dikkate alınmadı. Şimdi 39 aile devlet eliyle parçalanmış durumda. Hukuk, hukuksuzluk olarak uygulandı. Mevzuatın yetkileri hukuksuzluk için insanları, çocukları, kadınları mağdur etmek için kullanıldı."

Resen atama mağduriyetinin bir an önce durdurulması gerektiğini söyleyen Sancaktaroğlu, şunları kaydetti: "Resen atamalar bir an önce durdurulmalıdır. İnsanlarımızın, ailelerimizin birlik ve bütünlüğü tekrardan tesis edilmelidir. Buradan bütün siyasilerimize ve bürokratlarımıza açık davetimizdir. Türk toplumunun manevi çekirdeğini koruyun, aileleri ayırmayın, resen atama hukuksuzluğunu durdurun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim