• BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Sanayinin Patronları Yenimahalle’de Buluştu

Sanayinin Patronları Yenimahalle’de Buluştu
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının tek yolunun daha çok üretim olduğuna dikkat çekerek,...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının tek yolunun daha çok üretim olduğuna dikkat çekerek, "Sıkıntılarımız var, acılarımız var ama Türk milleti hiçbir zaman umutsuz olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı'nı yaşarken şartlar bugünkü şartlardan çok daha kötüydü. Bu sıkıntılardan kurtulmanın tek yolu daha çok üretmektir. Umutsuz olmayalım" dedi.

Yaşar, Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Kurucusu ve Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, Onursal Başkan ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Platform Dönem Başkanı ve OSİAD Başkanı Ahmet Kurt ile yönetim kurulu üyelerini yemekte bir araya getirdi. Sanayicinin, iş adamlarının, tüccarın, çiftçinin, esnafın sorunlarının konuşulduğu buluşmada Başkan Yaşar, "Türkiye'nin tek çaresi daha fazla üretmek ve üretime destek vermektir" diye konuştu.

"Türkiye'de demokrasiyi kökleştirebilirsek, uzlaşma kültürünü demokrasiye getirebilirsek, ülkemizin kaynaklarını verimli kullanabilirsek Türkiye'nin hiçbir ülkeye ihtiyacı yok" diyen Yaşar, "İş adamlarımız bugün dünyanın neresine giderse gitsin kendisini kabul ettirebilen, uygar bir devletin fertleridir. Sıkıntılarımız elbette var. Bu sıkıntıların başında da siyasetin dili geliyor. Siyasetin dilini kin ve nefretten uzak tutmadığımız müddetçe iş adamları da, ülke de bundan zarar görecektir. Tabi ki farklı düşüncelerde olacağız. Kendi düşüncesi dışındaki düşüncenin saygı değer olmadığına inanan bir yurttaş demokrat değildir. Konuşacağız, tartışacağız ve demokratik kurumları, kuralları gelişmiş demokrasilerin ölçeğinde ülkemize yerleştireceğiz. Bugün iş adamları ne çekiyorsa idare edenlerden çekiyor. İş adamlarının önü açılmıyor, önüne engeller konuluyor. Bunları aşmak zorundayız. Türkiye üretmekle, üreticilere devletin, yerel yönetimlerin önünü açmasıyla ayakta kalabilir. Sıcak parayla ayakta kalacağını düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir" dedi.

"YENİMAHALLE ORTAK AKILLA YÖNETİLİYOR"

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ise bu toplantılara çok önem verdiğini belirterek, "Bir şehirdeki taraflar, üretken organizasyonlar, üretken fikirler ne kadar birbirleriyle diyalog içinde olurlarsa o şehrin gelişmesine büyük katkı sağlarlar. Şehrin hayatına önemli dokunuşlar yaparlar. Yenimahalle ortak akılla yönetiliyor. Bu noktada Fethi Başkanımıza Bir belediye başkanı gibi değil adeta sivil toplum örgütlerinin başkanı gibi hizmet verdiği ve bizi her zaman bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ASTOP Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak da, "Bulunduğu yeri sivil toplumla yöneten, her zaman sivil toplumla iç içe ve kapısı herkese açık olan, halka hizmet hakka hizmettir diye bakan, kendisi de sıkı bir sivil toplumcu olan belediye başkanımızla gurur duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi kapısını yine bizlere açtı, imkanlarını seferber etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantıda ASTOP Dönem Başkanı Ahmet Kurt, gerek TÜSİAV'a, gerek ASTOP'a, gerek Üniversite İş Dünyası İşbirliği Platformu'na verdiği katkı ve destekleri için Başkan Yaşar'a şilt verdi.

FUTBOL CAMİASINDAN YAŞAR'A BÜYÜK İLGİ

Toplantının ardından 1905 Ankara Galatasaraylı İşadamları Derneği Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, Başkan Yaşar'a Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin ve futbolcuların imzasını taşıyan 03 Fethi Yaşar yazılı forma hediye ederken, günün anısına Ankara Fenerbahçeli İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı İlker Arabacıoğlu da taraftar heykeli verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim