• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

'Sanayimize daha fazla kadın eli değmeli'

'Sanayimize daha fazla kadın eli değmeli'
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, kadınların girişimcilikte başarılı olduğunu vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, kadınların girişimcilikte başarılı olduğunu vurguladı. Mete, "Artık sanayiye de daha fazla kadın eli değmesi lazım." dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 1. Sanayici Kadın Çalıştayı tertip edildi. Çalıştayda söz alan TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, üretimi ve ihracatı büyütme adına kadın girişimci adedinin artması gerektiğini belirtti. Mete, şu açıklamalarda bulundu:

"Bir zamanlar dünyanın en büyük ilk 20 sanayi ülkesi içinde idik, bugün değiliz. Daha evvel milli gelirde sanayimizin payı yüzde 20 idi, yüzde 16'ya gerilemiş durumda. Demek ki sanayimize yeni bir ivme kazandırmak zorundayız. Ben, sanayide daha çok kadın girişimci çıkartarak bunun başarılabileceğine inanıyorum. Tarih göstermiştir ki; kadın olmadan yeni bir medeniyet inşa etmek mümkün değil. Kadın olmadan sanayide, ekonomide dünya devi olmak mümkün değil. Biz bunu yaşayarak gördük. Kadınlarımız girişimcilikte erkeklerden daha aktif, daha cesur ve daha başarılı. Artık sanayimize de daha fazla kadın eli değmesi lazım."

Mete, oda yönetimlerinde daha çok kadının yer alması gerektiğine işaret etti. Kota gibi yöntemlere sıcak olduklarına temas etti. 2017 oda seçimlerinin kadınların temsil oranının artması adına iyi bir imkan olduğunu anlattı ve "Bu, niye gerekli? Erkek egemen yapı ile buraya kadar gelebildik. Ama ileride oda ve borsa geleceğini kadınlar belirleyecek. Önlerine engel çıkartılmadıkça kadının başaramayacağı şey yoktur." ifadelerini kullandı.

Sözlerini "Temel fıkraları" ile tamamlayan Halim Mete, katılımcıları güldürdü.

BAHÇIVAN: CENNET SANAYİCİLERE ÇOK UZAK DEĞİL

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan da Hazreti Muhammed'in (SAV) "Cennet annelerin ayağının altındadır." sözünü alıntıladı ve şunları dile getirdi:

"Bu tüm insanlık için en anlamlı, kadınlar için söylenecek en kıymetli söz. Ama ona yakın olmasa da ben cennetin sanayicilere çok uzak olmadığını düşünüyorum. Hele hele içinde bulunduğumuz koşullarda; dünyada farklı farklı iş yapma imkanlarının, dünyada farklı farklı para kazanma imkanlarının her geçen gün çeşitlendiği bir ortamda halen üretmekten, halen sanayiden, halen yatırımdan, halen istihdam yaratmaktan bin bir zorluklarla bin bir engellerle karşı karşıya kaldığı halde vazgeçmeyen bir topluluğun, kadınların olması bize cennetin ne yakın olduğunu gösteriyor."

Bahçıvan, ayrıca kadınların eğitimini ve istihdamını ön plana alan ülkenin refahının, huzurunun artacağını vurguladı.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise kadının üretimde ağırlığının artması temennisinde bulundu. Okyay, şirketlerde kadın yönetici adedinin gerilerde olduğundan söz etti. Okyay, Avrupa'da kadın yöneticiler için kota olduğunu ve uygulamanın meyve verdiğini de ekledi.

Cihan

'Sanayimize daha fazla kadın eli değmeli'

'Sanayimize daha fazla kadın eli değmeli'

'Sanayimize daha fazla kadın eli değmeli'

'Sanayimize daha fazla kadın eli değmeli'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim