• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Sanayiciler ‘Irak Pazarı’nı Kaybetmek İstemiyor

Sanayiciler ‘Irak Pazarı’nı Kaybetmek İstemiyor
Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nasır Duyan, Habur Gümrük Kapısı'nın giriş çıkışlara kapatılması sanayicileri çok zor durumda bıraktığını...

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nasır Duyan, Habur Gümrük Kapısı'nın giriş çıkışlara kapatılması sanayicileri çok zor durumda bıraktığını belirterek, Irak pazarını kaybetmek istemediklerini dile getirdi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Nasır Duyan, bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle Habur Gümrük Kapısı'nın giriş ve çıkışlara kapatılmasının sanayicileri çok zor durumda bıraktığını ifade eden Duyan, bölgedeki olayların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ve biran önce silahların susmasını temenni ettiklerini ifade etti. Sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini dile getiren Duyan, "Sadece sanayici olarak değil bir vatandaş olarak da huzurlu yaşamak bizimde hakkımız. Tüm vatandaşın ve bölgenin ortak sesi olarak biz artık çatışma ortamını istemiyoruz. İnsanların ölmemesini istiyoruz, insanların insanca ve özgürce yaşamasını istiyoruz" dedi.

Çok ciddi anlamda ekonomik kayıplarının olduğunun altını çizen Duyan, Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağının uygulanmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı'nın da kapandığını anımsattı. Duyan, "Hamur Gümrük Kapısı'nın kapanmasıyla fabrikalarımız da durdu. Yaklaşık10 gündür Habur Sınır Kapısı'nın kapalı olması ülkemiz ve bölgemiz için ekonomik olarak ciddi kayıplar verdiriyor. Irak üzerinden yıllık 12 milyar dolar ihracatın 1 milyar dolarını biz Mardin'den yapıyoruz. 10 gündür fabrikalar çalışmıyor, sanayicilerimiz taahhütlerini yerine getirmiyor. Yıllarca büyük emekler verilerek kazandığımız bir pazarımız var ve bu neredeyse yok olma noktasına geldi. Irak'taki iş adamları da başka bir pazar arayışı içerisinde. Türkiye'de artık huzurun olmadığı, istikrarın olmadığını en yakın yer olan yer yıllarca yaptığımız Irakla ticaretin bu sefer İran'a kayacağı korkusu ve tedirginliğini yaşıyoruz. Pazarımızı kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.

Sanayiciler ‘Irak Pazarı’nı Kaybetmek İstemiyor

Sanayiciler ‘Irak Pazarı’nı Kaybetmek İstemiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim