• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Sanayiciler ’Gündem Yenimahalle’ Toplantısında Buluştu

Sanayiciler ’Gündem Yenimahalle’ Toplantısında Buluştu
Yenimahalle Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve daha yaşanabilir bir Yenimahalle için ortak akıl oluşturmayı amaçlayan "Gündem Yenimahalle" konulu periyodik...

Yenimahalle Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve daha yaşanabilir bir Yenimahalle için ortak akıl oluşturmayı amaçlayan "Gündem Yenimahalle" konulu periyodik toplantının 2'incisi, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (OSİAD) ev sahipliğinde gerçekleşti.

İlçe ekonomisinin ele alındığı toplantıya birçok sanayici ve iş adamının yanı sıra Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın, İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Kurt, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Karakoç katıldı. Yenimahalle'nin ticaret ve sanayi bakımından önemli merkezleri barındırdığını söyleyen Başkan Yaşar, "İlçemiz hizmet sektöründe de gelişiyor. Şu anda ilçemizde 4 tane beş yıldızlı otel var. İki tanesinin de inşaatına başlanacak. Yenimahalle'de bulunan sanayi bölgelerimiz ise sadece Yenimahalle değil, Ankara'nın hatta tüm ülkenin sanayisine çok büyük katkılar sağlıyor. Türkiye ancak üreterek ayakta kalabilir. Sanayide, tarımda, hayvancılıkta, hizmetler sektöründe üretecekler, istihdam yaratacaklar. Biz de üretenlere destek olacağız. Üretenler Türkiye'nin temelidir. O yüzdendir ki benim bölgemde bir berber dükkanı dahi açılsa, davetiyesi elime ulaşmışsa mutlaka katılıyorum" diye konuştu.

Yenimahalle'nin nüfus artışı bakımından Ankara'da ikinci sırada olduğunu da vurgulayan Başkan Yaşar, belediyenin hizmetlerinden de bahsederek, "Birçok il belediyesinde olmayan çok iyi bir altyapımız var. Yenimahalle'de sanayii hızla gelişirken belediye olarak biz de hem bu gelişmeleri destekliyor hem de gerekli altyapı, sosyal donatı alanlarını ve onlara kolaylık sağlayacak çalışmaları yapıyoruz"" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim