• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Sanayiciden Teröre Ortak Tepki

Sanayiciden Teröre Ortak Tepki
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan organize sanayi bölgelerinin başkanları bir araya gelerek teröre karşı ortak bir açıklama gerçekleştirdi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan organize sanayi bölgelerinin başkanları bir araya gelerek teröre karşı ortak bir açıklama gerçekleştirdi.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin Başkanları, GEBKİM OSB Başkanı Refik Baydur'un ev sahipliğinde toplanarak Türkiye'de son günlerde yaşanılan terör olaylarını kınamak ve ortak bir açıklama yapmak için bir araya geldiler. Toplantıya GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, Makine İhtisas OSB Başkanı Sedat Silahtaroğlu, DOSB Müteşebbis Heyet Başkanı Necmettin Bitlis ve GEBKİM OSB Müdiresi Deniz Delioğlu olmak üzere OSB yöneticileri ile sanayicilerin katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünkü gibi sıkıntılı günler yaşadığını ben 87 senelik yaşamım içerisinde hiç görmedim. Bugün hep beraber bir birliği oluşturmak zorundayız. Bugün 100 seneye yakın bir zaman içinde bizi dışardan hasetle takip edenlere birlik ve beraberlikle cevap vermeliyiz. Bugün Ortadoğu'da olan olaylar, bölücü PKK birliği ve buna benzer terör olayları Türkiye'yi etkilemektedir" dedi.

OSB'lerin terörle ne alakası olduğunu kendisine sorduklarını aktaran Baydur, "Bana soranlar var, bu sanayicilerin OSB'lerin bu işle ilgisi ne diye? Biz ticari toplumuz ama sosyal ve siyasi sorunlara sahibiz. Biz yapıcı bir organizasyonuz. Biz ekonomi hizmet birimiyiz ama rejimin denetçisiyiz. Biz dünya rekabetinde ekonomik potansiyeliz ama öncelikle istihdam ve büyümenin ve halkımızın mutlu olmasını istiyoruz. Biz aynı kaderi paylaşan yazılmışlarız. Ama mutlu insanları yaratmak da bizim görevimiz. Biz vergi veren şirketleriz. Ama verdiğimiz verginin nereye gittiğini bilmek ve ikna olmak istiyoruz. Bunun hesabını da devletin bize vermesi lazım. Milletimize vatanımıza bayrağımıza sahip çıkmak zorundayız. Biz tüm varlığımızı bu topraklara yatırmış insanlarız. Onun için kimseye verecek bir karış toprağımız yoktur ve olmayacaktır. Biz devletimizin yanında her turlu belaya karsı olacağız. Bu inançla birlik ve beraberliğin kurulmasını istiyoruz. Ancak iktidarında bu birlik ve beraberliğe sadık kalarak muhalefetiyle işbirliği yapmasını istiyoruz. Artık geçmiş yerine bu günkü birlik ve beraberlik için biz önemli gördüğümüz birleşmeyi yakınlaşmayı bekliyoruz. Bunun için önce iktidar sonra muhalefet sağduyulu ve birleşici olmalıdır. Biz intikamcı değil birlikte yürüyen siyasetçiler istiyoruz. Düşman bizden intikam almak için birbirine yaklaşıyor. Biz birbirimizden uzaklaşmayalım.

Biz rejimin ve üretimin sahipleriyiz. İlkesiz devlet, devletsiz sanayi, sanayisiz ihracat, ihracatsız yaşam olamayacağı düşüncesindeyiz. Biz taviz ve toprak vermeden huzur istiyoruz" şeklinde konuştu.

Huzurun yolunun ulusal birleşimden geçtiğini söyleyen GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, "Siyasetçilerimiz bu konuda mantık, vakar ve sabır sahibi olmalıdırlar. Biz yüce meclisin ve rejime sadık kalmasından yanayız. Seçilmiş siyasetçilerin anayasa ve rejime karşı olmayan kararlarına kabul ediyoruz ve bu kararların yanında olacağız. Bu birlik ve beraberlikle bölünmez bir kitle yaratmak zorundayız. Devletin, milletin, vatanın bütünlüğüne taviz vermeyen her kararın yanındayız ve destek olacağız. Biz üretken bir zincirin parçasıyız. Biz laik parlamenter cumhuriyetin ve ulus devletin sahipleriyiz. Korkmadan güçlü olmak zorundayız. Sahip olduğumuz bu mukaddes emaneti kimseye veremeyiz. Bize emanet edilen milli misaka ve Atatürk ilkelerine sahibiz ve ilelebet sahip kalacağımız. İşte bizim yolumuz ve inancımız budur" ifadelerini kullandı.

Sanayiciden Teröre Ortak Tepki

Sanayiciden Teröre Ortak Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim