• BIST 9566.84
  • Altın 2487.06
  • Dolar 32.5169
  • Euro 34.8682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sanayi ve tarım kesiminden Söke-Milas karayolu için uyarı geldi

Sanayi ve tarım kesiminden Söke-Milas karayolu için uyarı geldi
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Söke-Milas Karayolu'nda bölünmüş yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Söke-Milas Karayolu'nda bölünmüş yol yapım çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında karayolu üzerindeki kavşakların yeniden düzenleneceği bildirildi.

Yapılan düzenleme ile ilgili Söke'deki oda başkanlarından uyarı geldi. Kavşakların kapatılmasıyla şehir merkezi ve sanayiye girişlerin sıkıntı olabileceği, hatta araçların Söke-Milas Karayolunu direkt kullanmak yerine sanayiden şehir merkezine girecek araçların şehir içinde trafik yoğunluğunu daha da arttırabileceği ifade ediliyor. Karayolları ekiplerinin daha inşa aşamasındayken olabilesi sıkıntıların önüne geçebileceği belirtilirken, olumsuzluklara karşı şimdiden tedbir alınması isteniyor.

Söke-Milas Karayolu kenarında olması gereken servis diğer adıyla tali yolların mutlaka düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Karayolunda meydana gelebilecek trafik kazalarının önüne geçilmesi, görüntü kirliliğinin önlenmesi için tali yol düzenlemesinin önemli olduğu vurgulanırken; mevcut kavşakların kapatılması durumunda, yolun iki tarafından bulunan sanayi sitelerine uygun noktalardan giriş-çıkışların bırakılması isteniyor.

Tarım makineleri dikkate alınmalı

Yapılacak olan düzenlemede günümüz teknolojisiyle büyüyen tarım makinalarının dikkate alınması gerektiği, bu araçların karayoluna çıkışları, kat edilecek mesafelerin önemli olduğu belirtiliyor. Tüm bunlara Söke-Milas Karayolu'nda yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğunun da eklenmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Sanayici ve tarım kesimi unutulmamalı

Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda karayolunda yaşanabilecek sıkıntıyı Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu ile Söke Ziraat Odası Başkanı kemal Kocabaş dile getirdi. Yaşanabilesi sıkıntının sanayi esnafı ile tarım kesimini yakından ilgilendireceğini ifade eden iki oda başkanı; "Karayolları Genel Müdürlüğü Söke-Milas Karayolu için bu uyarıları dikkate almalı" ifadesini kullandılar.

Sanayi ve tarım kesiminden Söke-Milas karayolu için uyarı geldi

Sanayi ve tarım kesiminden Söke-Milas karayolu için uyarı geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim