• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Sanayi Sitesi Tartışmalarına Ünlü De Katıldı

Sanayi Sitesi Tartışmalarına Ünlü De Katıldı
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü partinin il binasında düzenlediği basın açıklaması ile Küçük Sanayi Sitesi tartışmalarına katıldı.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü partinin il binasında düzenlediği basın açıklaması ile Küçük Sanayi Sitesi tartışmalarına katıldı.

Ünlü, yaptığı açıklamada, Şubat ayı Büyükşehir Meclisini tamamladıklarını ve sanayi sitesi konusunda bu süreçte AK Partili belediye meclis üyelerinin zan altında bırakılarak, haksız yere itham edildiklerini ifade etti. Halk tarafından seçilmiş insanların itham edilmesinin, halka ne kadar yukarıdan bakıldığının farklı bir tezahürü olduğunu dile getiren Ünlü, "Kaldı ki arkadaşlarımız halkın verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanmaktadırlar" dedi.

KAÇ MADDE GELDİ KAÇI GEÇTİ

CHP'li meclis üyelerince sürekli "engellendik" söyleminin dile getirildiğini ifade eden başkan Ünlü, bugüne kadar Meclise taşınan konuları ve bunlar hakkındaki kararların sayısal verilerini paylaştı. Başkan Dündar Ünlü, "Büyükşehir Belediye Meclisinde iki tane komisyon var; İmar komisyonu diğeri biri Plan Bütçe komisyonu. Bugüne kadar İmar komisyonuna toplam 158 konu havale edilmiş, havale edilen konuların yüzde 86'sına karar verilmiş, karar verilen konuların yüzde 94'ü de oybirliğiyle geçmiş. Plan Bütçe komisyonuna toplam 177 konu havale edilmiş, havale edilen konuların yüzde 93'üne karar verilmiş, yüzde 95'i de oybirliğiyle geçmiş. Bazı konular reddedilmiş de olabilir. Bunlardan bir tanesi Büyükşehir Belediyesi'nin İç Anadolu Belediyeler Birliği'ne üye olma meselesi söz konusuydu. İç Anadolu Belediyeler Birliği'ne üye olduğumuz takdirde geçmiş yılın kesinleşen bütçesinin yüzde 1,5'unu bu birliğe aktarıyorsunuz. Bu da yaklaşık 6 bin gibi bir rakam yapıyor. Arkadaşlar halkın menfaati için bunu önlemişler. Bu da halkın menfaatine olan bir şey" dedi

MECLİS ÜYELERİNE HAKARET EDİLDİ

Kendilerinin sadece halkın menfaatini gözetme durumlarının söz konusu olduğunu belirten Başkan Ünlü, "Asla engelleme söz konusu değil. Engelleme sadece meclis üyelerimizi itham etmek için kullanılmaktadır. Bizim duruşumuz hemşerilerimizin menfaatinedir. Ama bu duruşu son meclis toplantısında o kadar abartma durumuna getirildi ki artık meclis üyeleri hakarete varan tabirlerle karşılaştılar. Hatta bununla ilgili meclis üyelerine hakaret edildi maalesef. Bu konuda kamuoyuna üzüntülerimi iletmek istiyorum. Yani seviyeyi bu kadar düşürmeye, bir kesime bu kadar angaje olup, insanlara bu kadar düşmanca davranmaya ve hakaret etmeye gerek yok. Kimin ne çapta, ne düzeyde olduğunuzu biliyoruz. Herkesin haddini bilmesini ben istirham ediyorum" diye belirtti

"HERKES HADDİNİ BİLSİN"

Son meclis toplantısında CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın en ön sıraya, meclis üyesinin oturacağı sıraya oturup meclisi izlemesini eleştiren Ünlü, "Bir il başkanının belediye meclis salonuna kimin girip kimin giremeyeceğini bilmeden oraya oturması bizi fevkalade şaşırttı ve endişelendirdi. Belediye acaba bu kadar kolay mı siyasallaşıyor diye kendi kendimize endişeye kapıldık. O yüzden bunlara dikkat edilmesi ve kamuoyunun dikkatine sunuyorum" şeklinde konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ TAŞINMALI

Büyükşehir Meclisi'nde sanayi çarşısının dönüşümüyle ile ilgili bir bardak suda fırtınalar kopartıldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Ünlü, şunları söyledi:

"Teknik detaylara girmeden, sayılara boğulmadan anlatılacak gayet net bir durum var. Küçük sanayi alanı, kentsel dönüşüm ve 1/5000'lik özel proje alanı dedikleri boş bir alan. Belediye diyor ki, boş alanı belediye meclisi onaylasın. Biz de diyoruz ki bu alanı 1/5000'lik tekniğine uygun olarak, bu boş alanda konut alanlarının nerede olacağını, ticaret alanlarının nerede olacağını, sosyal donatı alanlarının nerede olacağını, yeşil alanların nerede olacağını belirt. Bunların belirtilmesini istiyoruz. Tabii bunları belirtmek için oradaki vatandaşlarla iletişme geçmek, onların düşünce, görüş, önerilerini almak, odalarla temas etmek, onların düşünce ve görüşlerini almak ve bir konsensüste birleşerek burada 1/5000'lik yapmak gerekiyor. Yani biz, söylediğimiz bu 1/5000'lik'i yaptığınız takdirde buna onay vereceğimizi söylüyoruz. Şunda mutabıkız, küçük sanayi sitesi şehrin ortasında kalmıştır. Kesinlikle burada bir dönüşüm sağlanmalıdır, orada güzel bir ortam sağlanmalıdır. Yani bizim küçük sanayi sitesi orada kalsın gibi bir anlayışımız asla söz konusu değil, küçük sanayi sitesi oradan bir şekilde taşınmalı orası yeniden düzenlenmelidir. Ancak bu boş alanı getirin ben binlikte bunları göstereceğim demek, 5 binlik alanı bu şekilde geçirdiğinizde siz 1/1000'likte ticaret ve konut alanları gösterip, vatandaş buna itiraz ettiğinde böyle bir hakkı söz konusu değil. İtirazlar 5 binlikte yapılmalı ki, itiraz yapabilmek için de 5 binlik planda buradaki konut ve ticari alanlarını vatandaşın görmesi gerekiyor. Şimdi burada siz bana güvenin, ben bunu hallederim demek vatandaşın olabileceği mağduriyeti biz üzerimize almak istemiyoruz. Biz çok net ve açık söylüyoruz, işi yaygaraya getirmek, gürültü koparmaya, her gün televizyon dolaşmaya, basının önüne çıkmaya gerek yok. Olay gayet net ve açık."

STADYUMUN YOLLARI İLE İLGİLİ HİÇBİR ÇALIŞMA YOK

Ayrıca belediyenin bunlarla uğraşırken asıl yapması gereken şeyler olduğuna da değinen Ünlü, "Mesela stadyumun inşaatı devam ediyor ve bitmek üzere, ama stadyumun yan yolları, ara yolları, bağlantı yollarıyla ilgili ile ilgili hiçbir çalışma yok. Stadyum bittiğinde stadyuma taraftar, basın nereden girecek, helikopterle mi uçarak mı girecek belli değil. Artık televizyon televizyon dolaşarak gürültü yapmak yerine belediyeler kendi işiyle ilgilenirse çok mutlu olacağız" dedi.

Hat boyundaki çalışmaların ne zaman sona ereceğine ilişkin soruyu ise Ünlü, "Hatboyu devam ediyor, sadece mevsim şartlarından dolayı biraz gecikti. Mart Nisan sonlarında tamamlanmış olacak" diye yanıtladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim