• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Sanayi sicil kaydında son gün 1 Temmuz

Sanayi sicil kaydında son gün 1 Temmuz
Sanayi sicil kaydı ile ilgili açıklama yapan Ruhsat Denetim Müdürü Muhammet Ergin, "1 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt yaptırmayan işyerlerine idari para...

Sanayi sicil kaydı ile ilgili açıklama yapan Ruhsat Denetim Müdürü Muhammet Ergin, "1 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt yaptırmayan işyerlerine idari para cezası uygulanacak" dedi.

İzmit Belediyesi tarafından sanayi sicil kayıtlarıyla ilgili açıklama yapıldı. İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Muhammet Ergin tarafından yapılan açıklamada işyeri açma ve çalışma ruhsatı konusunda bazı değişikliklerin yapıldığı belirtildi. Yapılan değişiklikler hakkında bilgi veren Ergin, "7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 01 Temmuz 2017 tarihli ve 30111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun ile 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapılarak geçici maddeler eklenmiştir" dedi.

1 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt yapılması gerektiğine dikkat çeken Ergin, "Bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamına alınmış olup bu işletmelerin sanayi siciline kayıtları yapılacaktır. 1 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt yaptırmayan işyerlerine idari para cezası uygulanacaktır. Değişiklik kanununa göre, ruhsat veren idareler, bundan böyle İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almak isteyenlerden Kocaeli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden sanayi sicil kaydı yaptırmalarını istemekle yükümlüdür" diye konuştu.

Değişen maddelerin hangi işletmeleri kapsadığından da bahseden Ergin, "İşyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenebilmesi için sanayi siciline kaydolduğuna dair yaz getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Buna göre, bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerler ile madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler ve buralarda yapılan işler ve buraları işletenler sanayici sayılır. Devamlı ve seri halinde tamirat yapan müesseselerle elektrik veya sair enerji istihsal eden santraller, gemi inşaatı gibi büyük inşaat yerleri ile bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmelerde madde kapsamına girmektedir" şeklinde konuştu.

Sanayi sicil kaydı yaptırmanın önemli kazanımları olacağını da belirten Ergin, " belgeyi alanlar elektrik faturalarını sanayi abonesi tarifesinden öderler. Ayrıca üretime yönelik elektrik kullanımlarından TRT payı da ödemezler. İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil Terkin işlemlerinden faydalanarak KDV ödemezler. Kamu İhale Kanunu'nda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. Kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim