• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Sanayi Geliştirme Merkezi’nin Fizibilite Raporu Görüşüldü

Sanayi Geliştirme Merkezi’nin Fizibilite Raporu Görüşüldü
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezinin hazırlanan fizibilite raporu düzenlenen toplantıda görüşüldü.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezinin hazırlanan fizibilite raporu düzenlenen toplantıda görüşüldü.

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın projeleri arasında yer alan, Valilik, Belediye Başkanlığı, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odası, OSB Başkanlığının desteğiyle OSB'de kurulacak Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezi'nin hazırlanan fizibilite raporu düzenlenen toplantıda görüşüldü.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Vecihi Yüksek, İKA Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, OSB Başkan Vekili Hasan Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, İşkur İl Müdürü Ramazan Tatar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ve İKA uzmanları ile fizibilite raporunu hazırlayan danışmanlık hizmetleri firmasının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, projenin ilk ayağını oluşturan ve yatırıma yön verecek fizibilite raporunu hazırlayan danışmanlık hizmetleri firması temsilcileri, OSB'de kurulacak olan merkezin gelir ve gideri ile finansal analizini yaparak, paydaşlar arasındaki görev dağılımı, merkezin yapısı, iş ve işlevi ile ilgili slayt eşliğinde bir sunum yaptı.

Hazırlanan fizibilite raporunun üzerinde biraz daha çalışılması talimatını veren Vali Mahmut Demirtaş, "İlimiz sanayisinin en önemli sorunu kalifiye eleman sıkıntısıdır. Bu proje ile amacımız ilimiz sanayisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sorununa çözüm üretmektir. Bu önemli projenin öncelikle sürdürülebilir bir proje olması önem arz etmektedir" diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş başkanlığındaki toplantı, katılımcıların hazırlanan fizibilite raporuyla ilgili karşılıklı görüşlerini bildirmesiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim