• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Sanayi Esnafına 20 Bin TL Ödüllü Yarışmayı Tanıttılar

Sanayi Esnafına 20 Bin TL Ödüllü Yarışmayı Tanıttılar
Amasya Üniversitesi'nin Amasya Sanayi ve Ticaret Odası'nın (ATSO) katkılarıyla yapacağı toplamda 20 bin TL ödüllü "Süper Bir Fikrim Var" adlı proje yarışması...

Amasya Üniversitesi'nin Amasya Sanayi ve Ticaret Odası'nın (ATSO) katkılarıyla yapacağı toplamda 20 bin TL ödüllü "Süper Bir Fikrim Var" adlı proje yarışması kapsamında esnaf turu düzenlendi.

Üniversite öğrencileriyle vatandaşlara araştırma, buluş yapma heyecanı aşılamak, insanların ilgisini bilim ortamına çekmek amacıyla yapılan Süper Bir Fikrim Var adlı yarışmanın tanıtımını yapmak amacıyla Amasya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, Teknik Bilimler MYO öğretim görevlileri Harun Yaka ve Cenk Gezegin'den oluşan tanıtım grubu ile sanayi sitesi esnafını ziyaret ederek yarışma hakkında bilgi verip yarışmaya davet ettiklerini belirten Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner, "Ödüllü proje yarışmalarımızla öğrencilerimizin ve Amasya halkını, özellikle de sanayi esnafı yenilikçi düşünmeye teşvik ediyoruz. Önceki ödüllü yarışmalarımızda çok güzel ürünler ortaya çıktı. Yapay kol, görme engelliler için elbise, engelliler için temizlik robotu, akıllı sera, sigara savar, aydınlatan çanta gibi projeler öğrencilerimizin ödüllü proje yarışmalarında ortaya koydukları projelerden sadece birkaçı" dedi.

Çağımızın en önemli kavramlarından birinin inovasyon olduğunu ve bu yarışmada da yenilikçi projelerin olacağına değinen Prof. Dr. Öner, "Proje yarışması iki kategoride yapılacak olup Amasya Üniversitesi öğrencileri kendi aralarında Amasya'da ikamet eden vatandaşların kendi aralarında yarışacak. Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek. Fen ve sosyal bilimler alanındaki tüm projelere açık olan yarışma oluşturulacak bir değerlendirme kurulu tarafından gerekçe, yöntem, hedef kitleye uygunluk, yaratıcılık, uygulanabilirlik, geliştirilebilirlik, özgünlük ve yenilikçilik, materyal ve metodun yeterliliği, estetik, proje sunumu başlıkları üzerinden yüz puan üzerinden değerlendirilecek. Son başvuru tarihinin 29 Nisan 2016 olduğu proje yarışmasının ön değerlendirme tarihi 5 Mayıs 2016, final toplantısı ise 12 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Başvurular Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'na yapılacak" diye konuştu.

Sanayi Esnafına 20 Bin TL Ödüllü Yarışmayı Tanıttılar

Sanayi Esnafına 20 Bin TL Ödüllü Yarışmayı Tanıttılar

Sanayi Esnafına 20 Bin TL Ödüllü Yarışmayı Tanıttılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim