• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Sanayi esnafı 30 yıl sonra inşaat ruhsatlarını aldı

Sanayi esnafı 30 yıl sonra inşaat ruhsatlarını aldı
Kars Belediyesi şehrin küçük Sanayi Sitesinde 41 bloktan oluşan 408 iş yerinin 30 yıldır verilmeyen inşat ruhsatlarını verdi.

Kars Belediyesi şehrin küçük Sanayi Sitesinde 41 bloktan oluşan 408 iş yerinin 30 yıldır verilmeyen inşat ruhsatlarını verdi.

Kars Belediyesi konferans salonunda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Namık Akça, belediye meclis üyeleri, sanayi esnafı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Adem Burulday'ın katılımı ile gerçekleşen törende işyeri sahipleri 30 yıl gibi uzun bir zaman sonra inşaat ruhsatlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Sanayici esnafına seslenen Başkan Karaçanta; 1975 yılında kooperatif olarak oluşan küçük sanayi sitesinin 1997 yılında bir kısmı, diğer kısmı ise 2003 yılında hak sahiplerine verildiğini hatırlattı. Başkan; "Ancak ihalesine 1986 yılında başlanan, lakin günümüze kadar uzanan süreçte hak etmediği bir uygulama ile karşı karşıya kalan küçük sanayi sitemizin bu mağduriyeti giderilmiştir. Biz gerek seçim çalışmaları sürecinde, gerekse görevi devraldıktan sonra, hiç bir parti ayrımı yapmaksızın belediye meclis üyesi arkadaşlarımız ve bu konuda emekleri takdire şayan olan çok değerli teknik personellerimiz ile sonuca ulaştık, hepsine teşekkür ediyorum. Esnafımızın mağduriyetini azda olsa giderdik diye düşünüyorum. Bu süreçten sonra, tapuların alınması sürecine geldik." dedi.

Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Akça ise Başkan Karaçanta ve personeline teşekkür ettiği konuşmasında küçük sanayi sitesinin kangren haline gelmiş bir durumdu olduğuna dikkat çekip şunları söyledi: "1986 yılında ihalesi yapılıp bitirilmesine rağmen günümüze kadar çeşitli sıkıntılar çıktı. Yapı Denetim Raporu çıkarılması adına çok çaba sarf ettik ama maalesef başarılı olamadık. Esnaf ve sanatkarın atar damarı olan sanayi sitesinin bugün gerçek sahiplerine belgeleriyle takdim edilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Törende, küçük sanayi sitesi müdürü Şentürk Özyılmaz, 408 esnaf adına Belediye Başkanı Karaçanta'ya plaket takdim etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim