• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Sanatseverler İle Hayvanseverler Bu Sergide Bir Araya Geldi

Sanatseverler İle Hayvanseverler Bu Sergide Bir Araya Geldi
Eskişehir'de Baca Güncel Sanat İnisiyatifi ve Özgür Pati ekibi tarafından düzenlenen "Patimin Adı: Özgür Parti 5" karma sergisinde sanatseverler ile hayvanseverler...

Eskişehir'de Baca Güncel Sanat İnisiyatifi ve Özgür Pati ekibi tarafından düzenlenen "Patimin Adı: Özgür Parti 5" karma sergisinde sanatseverler ile hayvanseverler bir araya geldi. Sergide elde edilen gelirler, sokak hayvanlarının beslenmesine ve sağlık giderlerine harcanacak.

Hafta sonlarında kırsal bölgelerde kimsesiz ve yiyecek bulamayan hayvanlar için besleme turları düzenleyen ekip, aynı zamanda kulübeler de inşa ederek sokak hayvanlarına ulaşmaya çalışıyor. Düzenledikleri etkinliklerin gelirlerini sokak hayvanları yararına harcayan Özgür Pati ve Baca ekibi, son sergisini Vural Sokak'ta bir kafede gerçekleştirdi. Düzenlenen karma sergide 40'a yakın genç sanatçı ve tasarımcının eserleri gösterime sunulurken satılan eser ve tasarım ürünlerinden elde edilen gelirlerin bir kısmı da sokak hayvanları için bağışlanacak. Etkinliğe katılmanın tek koşulunun mama getirmek olduğu sergide, mamasıyla gelemeyenler için kapıda kilosu 5 TL olmak üzere mama bağış satışı yapıldı. Gün boyu devam eden karma sergide katılımcılar grafik, heykel gibi birçok farklı eserin yanı sıra patilere yardımcı olmak ve yuvasını açmak isteyen misafirleri de giriş kapısında, kayıp ilanları, sahiplendirme panosu ve nesli tükenmekte olan hayvanların bilgilerinin olduğu kartları inceledi.

"NE KADAR ÇOK ETKİNLİK YAPARSAK ONLARA O KADAR ÇOK YARDIM ETMİŞ OLACAĞIZ"

Hayvanların yaşam alanının bozulduğu için bu tarz etkinliklerle bir nebze de olsa yardım etmek istediklerini belirten Özgür Pati ekibinden Özge Kıvrık, insanları bilinçlendirip farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kıvrık, "Hayvanlara yardımlar genelde kış mevsiminde yapılıyor. Sokak hayvanları soğuktan değil, aç kalıp vücut ısıları düştükleri için soğuğa dayanamayıp ölüyorlar. Biz de bu tarz etkinliklerle karınlarını doyurup dirençlerini artırmak istiyoruz. Sıcak havalarda ise daha çok susuzluk sorunları yaşıyor hayvanlar. Biz Özgür Pati ekibi olarak kışın yemekleri, yazın da sularını koyabileceğimiz kulübeler yapıyoruz. Bunları da kırsal bölgelerde yapıyoruz. Eskişehir dışına atılan köpekler için özellikle çünkü çok fazla dışarı atılan köpek var. Tabi bu şehir merkezindekileri unuttuğumuz anlamına gelmiyor. Ne kadar çok etkinlik yaparsak onlara o kadar çok yardım etmiş olacağız. Bu dünyada sadece insanoğlu yaşamıyor. Hayvanların da olduğunu unutmamak gerek. Konuşamadıkları için dertlerini anlatamıyorlar. Bizler de onların dili olmaya çalışıyoruz. Bu tarz etkinliklerle ne kadar çok insanı bilinçlendirirsek sokaktaki hayvanlara o kadar çok yardım etmiş oluruz diye düşünüyoruz.

"BİZ BU SERGİMİZLE SANATSEVERLER İLE HAYVANSEVERLERİ BİR ARAYA GETİRMEK İSTEDİK"

Galeriler dışındaki mekanlarda sergiler düzenlediklerini ifade eden Baca Güncel Sanat İnisiyatifi İletişim Koordinatörü Simge Yazıcı ise, "Biz bu sergimizle sanatseverler ile hayvanseverleri bir araya getirmek istedik. Kış bitti mamalar bitti. Hayvanlar için mama toplamak için herkesi tekrar buluşturduk. Sanatçı arkadaşlarımız üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Kendileri sokak hayvanları için çok duyarlılar. O yüzden de bizi hiç kırmadılar. Serginin geliri hayvanlar için kullanılacak. Sadece sanatsal bir aktivite olmasını istemedik. Gelirlerimiz hayvanlar için çalışmalar yapan Özgür Pati'ye bağışlanacak. Burada toplanan mamalarla ya da bağışlarla kulübeler yaparak hayvanların tedavilerini üstleniyoruz. Bu konu üzerine eğilmek istedik. Bunu da sanatla bir araya getirerek insanların ilgisini daha çok çekebileceğimizi düşündük. Umarım daha fazla kitleye ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Sanatseverler İle Hayvanseverler Bu Sergide Bir Araya Geldi

Sanatseverler İle Hayvanseverler Bu Sergide Bir Araya Geldi

Sanatseverler İle Hayvanseverler Bu Sergide Bir Araya Geldi

Sanatseverler İle Hayvanseverler Bu Sergide Bir Araya Geldi

Sanatseverler İle Hayvanseverler Bu Sergide Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim