• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri, çocuklar için bir araya geliyor

Sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri, çocuklar için bir araya geliyor
Sanat ve spor dünyasının ünlü isimleri, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla daha fazla çocuğa destek sağlamak için TİM'de düzenleyeceği "Yıldızların Şarkıları Çocukların Yarınları" sosyal sorumluluk projesi için sahneye çıkacacak.

9 Şubat Salı akşamı gerçekleştirilecek konser öncesinde Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Betül Mermertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına, projenin müzik direktörü Metin Özülkü, TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi oyuncu Hakan Bilgin, projenin öncülüğünü üstlenen Fenerbahçeli futbolcular Mehmet Topal, Mersin İdnmanyurdu oyuncusu Serkan Balcı'nın yanı sıra Galatasaraylı futbolcu Olcan Adın, sanatçı Bülent Serttaş, Feridun Düzağaç, Funda Arar, Kubat, Murat Dalkılıç, Ümit Besen ve Zara katıldı.

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Betül Mermertaş, yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitimle ilgili önemli projelere imza attıkları 20 yılı geride bıraktıklarını belirterek, "21. yılımızda; devam eden çalışmalarımıza ek olarak, TOÇEV Öğrenim Merkezi'ni hayata geçirerek okuma istekli çocuklara verdiğimiz desteği daha da güçlendirmek arzusundayız. Bu hayalimizi hayata geçirmek için çalışırken; Sevgili Berfin Balcı ve Selda Topal ile kesişti yollarımız ve onların enerjisi ile güçlenerek yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Projenin müzik direktörü Metin Özülkü de çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, projeden Mehmet Topal'ın eşi Selda hanım ve Serkan Balcı'nın eşi Berfin hanımın kendisini aramasıyla haberdar olduğunu ifade etti. Özülkü, "Gerçekleştirme noktasında tereddütlerim vardı. Fakat buluşup ilk toplantılar sonunda inanılmaz bir sinerji oluştuğunu fark ettim. O sinerjiye ben de ayak uydurunca birlikte güzel bir oluşumun başladığını gördük. Son birkaç aydır benim yaşantımda en önemli konu haline gelmeye başladı." şeklinde konuştu.

SERKAN BALCI: BAĞIŞLARINIZI BEKLİYORUZ

Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun futbolcusu Serkan Balcı, projenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Geçmişte zor şartlar içinde bulunduğunu anlatan Serkan Balcı, "Eşim sağ olsun böyle bir projeye ortak oldu ve bize yardımcı oldu. Futbolcular üst düzey bir eğitim göremiyor. Dışarıda eğiteme aç küçük kardeşlerimiz var. Onlara ne yapabiliriz diye düşündük ve böyle bir proje başlattık. Gurur duyuyorum bununla. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz. Bağışlarınızı ve biletleri almanızı bekliyoruz." diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal da bize böyle bir proje geldiğinde çok mutlu olduk. Bize sadece projeyi anlatmak düştü. Projeyi destek veren büyük yüreklere teşekkür etmek istiyorum. Toplumumuzun geleceği için eğitim her zaman en önemli faktörlerden bir tanesi. Biz de bu kardeşlerimize elimizden gelen ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." dedi.

FERİDUN DÜZAĞAÇ: YAŞASIN İYİLİK

Sanatçı Feridun Düzağaç da dünyada iyi insanların az olduğunu ve birbirine muhtaç olduğunu düşündüğünü kaydederek, "Bu projenin büyümesinde katkısı olan sporcularımız ve eşlerine teşekkür ederim. Eğitim hakkı kutsaldır. Bu tip hareketlerin çoğalması gerekiyor. Yaşasın iyilik diyorum. Sahalarda görmek istediğimiz futbolcular ve eşleri. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Umarım çok güzel bir gece olacak."

Galatasaraylı futbolcu Olcan Adın da "Böyle bir proje içinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Umarım yarınlarımız için güzel güzel kardeşlerimiz ve arkadaşlarımız yetişir." diye konuştu.

Toplantı, konuşmaların ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim