• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Sanat Sokağı’ndaki Düzenleme Tamamlandı

Sanat Sokağı’ndaki Düzenleme Tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır'ın en işlek ve sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağı'ndaki düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır'ın en işlek ve sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağı'ndaki düzenleme çalışmalarını tamamladı. 500 bin liraya mal olan çalışmalar kapsamında, kamusal alanlar artırıldı, yeşil alanlar, oturma ve çocuk oyun grupları oluşturuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Sanat Sokağı'nda kafelerin kaldırılması ardından başlattığı düzenleme çalışmalarını tamamladı. Kafelerin işgal ettiği sokak, halkın talebi doğrultusunda yeniden düzenlendi, bombeli tepelikler oluşturuldu, yeşillendirildi, oturma ve çocuk oyun grupları yerleştirildi, sokak ledli ışıklarla aydınlatılarak, halkın hizmetine sunuldu.

Sokaktaki çalışmalar hakkında bilgi veren Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Samed Uçaman, halkın talebi üzerine Sanat Sokağı'nı kamuya açma çalışmalarının Şubat 2015'te başladığını hatırlattı. Uçaman, Kent Konseyi, TMMOB ve ilgili diğer kurumlarla sokağın iyileştirilmesi üzerine görüşüldüğünü, birkaç alternatif projenin hazırlandığını, sokaktaki esnaf ve yaşayanlarla toplantılar yapıldığını, projeye son halinin verilerek, çalışmalara başlandığını anımsattı. Sanat Sokağı'nda sert zeminlerin ve işgallerin fazla olduğunu söyleyen Uçaman, öncelikle bu alanları kamusal alana uygun bir şekilde düzenlemek amacıyla çalıştıklarını ifade etti. Uçaman, "Diyarbakır'da sık görülen düz alanlar üzerinde değil; bombeli tepelikler oluşturarak, bu tepelikler üzerinde yeşil alanları oluşturma şeklinde bir tema oluşturduk. Yine çocuk oyun grupları ve gençlerin oturup kendi aralarında eğlenebilecekleri alanlarda oluşturduk. Tümüyle burada halkı ön planda tuttuğumuz çalışmalarımız oldu" dedi.

Sanat Sokağı'ndaki çalışmaları üç ay içinde bitirmeyi planladıklarını; ancak yıkımı yapılan binalardan dolayı geç tamamladıklarını anlatan Uçaman, sokaktaki yeni düzenlemenin 500 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Sanat Sokağı’ndaki Düzenleme Tamamlandı

Sanat Sokağı’ndaki Düzenleme Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim