• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Sanat Galerisi’nde Sürekli Sergi

Sanat Galerisi’nde Sürekli Sergi
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren Sanat Galerisi'nde sürekli sergi dönemi başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren Sanat Galerisi'nde sürekli sergi dönemi başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM)kapsamında düzenlenen sanat kurslarında üretilen eserler, branşlar bazında dönüşümlü olarak sanatseverlerle buluşturuluyor. Geçtiğimiz ay resim sergisiyle başlayan sürekli sergi dönemi, kağıt rölyef ve ahşap yakma sergileriyle devam ediyor. İkişer hafta açık kalan sergiler, sanatseverlerce ücretsiz olarak gezilebiliyor. 32 branşta 102 kursun düzenlendiği Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde sergilerin devam edeceği belirtildi. 2010 yılında 5 branşta 75 kursiyer ile start alan Sanat Merkezi Projesi'ne gösterilen ilgi günden güne arttı. Aynı zamanda bir sosyal doku projesi olan Sanat Merkezi Projesi, 2011 yılında Malatya'ya ödül getirdi. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Gençlik" konulu proje yarışmasında birincilik ödülü, Sanat Merkezi Projesi'nin oldu. Ödülü, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ankara'da 10 Ağustos 2011'de düzenlenen törenle, o tarihte Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Sanat Merkezi'nde açılan kurslar, MABESEM çatısı altında toplanarak şehrin dört bir yanında vatandaşların hizmetine sunuluyor. Sanat Merkezi binasında verilen kurslar, mahallelerde yapılan semt konakları ve çok amaçlı sosyal tesislerin hizmet vermeye başlamasıyla açılan MABESEM şubeleri ile bu bölgelere de taşındı. 2015 yılında Sanat Merkezi de Sanat Sokağı'nda inşa edilen Sanat Galerisi'ne taşınarak MABESEM Merkez Şubesi olarak hizmet vermeye başladı. Halen MABESEM kapsamında merkez ve semt konakları şubelerinde, binlerce Malatyalı sanat kurslarına katılıyor. Her yıl 10 binin üzerinde vatandaş, MABESEM kurslarından yararlanıyor.

Sanat Galerisi’nde Sürekli Sergi

Sanat Galerisi’nde Sürekli Sergi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim