• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Sanal oyun tutkunları Hasköy İplik Fabrikasına akın etti

Sanal oyun tutkunları Hasköy İplik Fabrikasına akın etti
İstanbul Hasköy'deki İplik Fabrikası, Türkiye'nin e-spor ve oyun festivali Chapter serisinin 6'ncı ayağına ev sahipliği yaptı.

İstanbul Hasköy'deki İplik Fabrikası, Türkiye'nin e-spor ve oyun festivali Chapter serisinin 6'ncı ayağına ev sahipliği yaptı. Çoğunluğu 14-18 yaş aralığındaki erkeklerden oluşan katılımcılar, etkinlik için sabahın ilk ışıklarında sıraya girerken, etkinliğin başlama saatinde oluşan metrelerce uzunluktaki kuyruk havadan görüntülendi.

Türkiye'nin en büyük oyun festivali olarak bilinen e-spor ve oyun festivali Chapter serisinin 6'ncı ayağı Hasköy'deki tarihi iplik fabrikasında Multiplayer organizasyonuyla gerçekleştirildi. Teknoloji, e-spor ve oyun dünyasının ünlü isimleriyle tanışmak ve turnuvalara katılmak isteyen çoğunluğu 14-18 yaş arası erkek katılımcılar, fabrikanın önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Sanal oyun tutkunlarının oluşturduğu uzun kuyruk havadan görüntülendi. Sıranın en önündeki katılımcılar, sabah 7'de fabrikaya geldiklerini belirtirken, sıra bekleyen bir oyunseverin halasıyla gelmesi dikkat çekti. Bir grup oyunsever ise at maskeleriyle etkinliğe katıldı.

Yayıncılarla tanışmak için etkinliğe katıldığını belirten İlyas Can Karaca, 1 saattir sırada beklediğini, e-sporun artık basketbol ve futboldan daha çok takip edilir hale geldiğini söyledi. Sabah 7'den beri sırada beklediğini kaydeden 17 yaşındaki bir katılımcı da, 8 yaşından beri bu alana ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Multiplayer Organizasyon CEO'su Merthan Yalçın ise, "Türkiye'de e-spor denilince tamamıyla League of Legends var zannediliyor. Aslında bunun dışında birçok oyunun varlığını ve buna ciddi ilgi olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Gaming uzun zamandır trend bir sektör. Artık sinemada gamingden örnek alıyor. Aslında gaming hepimizin geleceği" dedi.

Etkinliğin başlamasıyla birlikte oyunseverler, renkli ışıklandırmalar ve teknoloji aletleriyle donatılmış binaya alındı. Oyunseverler, burada e-sporcuları hem izleme hem de onlarla fotoğraf çektirme şansı yakaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim