• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

’Samur Nerede’ Tiyatro Oyununun İlk Gösterimi Yenimahalle’de Yapıldı

’Samur Nerede’ Tiyatro Oyununun İlk Gösterimi Yenimahalle’de Yapıldı
Yenimahalle Belediyesi tarafından tahsis edilen 50.Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda "Samur Nerede" adlı müzikli çocuk tiyatrosunun ilk gösterimini yapan...

Yenimahalle Belediyesi tarafından tahsis edilen 50.Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda "Samur Nerede" adlı müzikli çocuk tiyatrosunun ilk gösterimini yapan Milli Parklar Çocuk Tiyatrosu, çocuklara tabiatı koruyarak gelecek nesillere nasıl bozulmadan miras bırakabileceklerini gösterdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ilköğretim çağındaki çocuklara tabiat sevgisi aşılamak, kaçak avcılık ve biyo kaçakçılıkla mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kurduğu Milli Parklar Çocuk Tiyatrosu'yla hem eğlendirip hem bilinçlendirmeye devam ediyor. Oyunu dikkatle izleyen minik öğrenciler kendilerini hem güldürerek hem de öğreterek eğlendiren oyuncuları alkış yağmuruna tuttular.

"HEDEFİMİZ, EN ÜCRA KÖYLERE KADAR ULAŞABİLMEK"

Oyuncular da oyunun 2016 yılında Ankara ve Erzurum'da 20 ayrı gösterimle sahne almaya devam edeceğini belirterek, "Milli Parklar Çocuk Tiyatrosu olarak ülkemizdeki en ücra köylere kadar ulaşabilmeyi hedefleyerek, bütün çocuklarımızı eğlendiriyoruz ve eğlendirirken tabiatı öğretiyoruz. Çünkü tabiat insanoğluna verilmiş en büyük hediyedir. Tabiat insanlara öyle cömert davranır ki bizlere sürekli güzel nimetler sunar. Denizin mavisi, ormanın yeşili, yaz sıcağındaki serinliği, tertemiz havası, toprağın rengi, bereketi, çiçeklerin büyüleyici kokusu, yemyeşil kırların dinginliğiyle doğa insanlara hep huzur verir. Bizden istediği ise sadece ilgi, sevgi ve korunmaktır. Bu yüzden milli parkların, tabiat parklarının ve diğer koruma altındaki alanların içinde yaşayan canlıların ne kadar önemli olduğunu çocuklarımıza anlatıyoruz. Çocuklarımıza bütün hayatları boyunca birer "Doğa Koruyucusu" olmaları için ilk öğütleri vermek istiyoruz" dediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim