• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Samulaş Yaya Ve Araçları Hemzemin Geçitler İçin Uyardı

Samulaş Yaya Ve Araçları Hemzemin Geçitler İçin Uyardı
SAMULAŞ A. Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, dün Fener Tramvay Durağı'nda yaşanan kazanın ardından vatandaşlara, "yaya ve araçlar hemzemin geçitlerden...

SAMULAŞ A. Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, dün Fener Tramvay Durağı'nda yaşanan kazanın ardından vatandaşlara, "yaya ve araçlar hemzemin geçitlerden geçerken daha dikkatli ve sabırlı olsunlar" uyarısında bulundu.

Dün İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Fener Durağı'nda meydana olayda 1 kişi dikkatsizlik sonucunda tramvay yoluna atlamış ve ağır yaralanmıştı. 52 yaşındaki Y. K., Gar-Üniversite arasında sefer yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait tramvayın çarpması sonucunda 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alınmıştı. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Kadir Gürkan, vatandaşları hemzemin geçitlerden geçerken dikkat etmesi konular hakkında uyardı.

"TRAMVAY KAZALARI 2 YILDA BÜYÜK ÖLÇÜDE DÜŞTÜ"

Son 2 yılda tramvay kazalarında büyük düşüş yaşandığını belirten Genel Müdür Kadir Gürkan, "Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. olarak raylı sitem, otobüs, ring taşımacılığı, teleferik ve otopark işletmeciliği yaparak halkımıza hizmet veriyoruz. Günde toplam 90 bin vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Raylı sistem güzergahında özellikle yayalarımız ve araç sürücülerimizle hemzemin geçitlerde teknik aksaklıklar veya dikkatsizlikler sonucunda kazalar yaşayabiliyoruz. 2014 yılında 20 adet araç teması yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı iyileştirme çalışmaları, istasyonlardaki güvenlik görevlilerinin dikkati ve tramvay vatmanlarımızın dikkatleri sayesinde 20 adet olan araç teması yüzde 40 oranında azalarak 12 adete düştü. 2014 yılında hemzemin geçitlerimizde 6 adet olan yaya teması, 2015 yılında yüzde 33 azalarak 4'e düştü. Bunlar sevindirici gelişmeler ancak özellikle tramvaylarımızın araç ve yayalarla buluştuğu nokta olan hemzemin geçitlerde risk hala devam ediyor. Biz üstümüze düşenleri gerek donanım yatırımlarıyla gerekse personel eğitimi ile yapıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın çok dikkatli ve sabırlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

"GÜVENLİ VE KONFORLU HİZMET VERMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Gürkan, "Dün Fener istasyonumuzda yaşanan yaya teması da izlendiğinde dikkatli olmanın ne kadar önemli olduğunun, sabırlı olmanın ne kadar gerekli olduğunun bir göstergesidir. Bizim amacımız Samsun halkını güvenli ve konforlu bir şekilde toplu taşıma hizmetini vermeye devam etmektir. Hafif Raylı Sistem hattımızda yaralanmalı veya maddi hasarlı kazaya dönüşmeyen 2014-2015 yılında 77 adet ramak kala olayı yaşadık. Bunlar, çok şükür kazaya dönüşmedi. Aylık yaklaşık 6-7 tane ramak kala yaşıyoruz. Bu ramak kalalar için Kaza Kırım Ekibimiz inceleme yaparak, kök nedenlere ulaşıp ortadaki riskleri bertaraf etmeye çalışıyorlar. Böylece vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından risklerini azaltmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra araç veya yaya teması, haftanın Cuma günlerinde çoklukla görülüyor. Türkiş ve Mimar Sinan İstasyonları araç ve yaya temasını en çok yaşadığımız istasyonlarımız. Yayalar ve araçlar hemzemin geçitlerden geçerken daha dikkatli ve sabırlı olmalarını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Samulaş Yaya Ve Araçları Hemzemin Geçitler İçin Uyardı

Samulaş Yaya Ve Araçları Hemzemin Geçitler İçin Uyardı

Samulaş Yaya Ve Araçları Hemzemin Geçitler İçin Uyardı

Samulaş Yaya Ve Araçları Hemzemin Geçitler İçin Uyardı

Samulaş Yaya Ve Araçları Hemzemin Geçitler İçin Uyardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim