• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Samsunlu Öğrencilere ‘Madde Bağımlılığı Ve Ergen Psikolojisi’ Semineri

Samsunlu Öğrencilere ‘Madde Bağımlılığı Ve Ergen Psikolojisi’ Semineri
Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunması mücadelesi kapsamında Samsun Atakum Gençlik Merkezi'nde "Madde...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunması mücadelesi kapsamında Samsun Atakum Gençlik Merkezi'nde "Madde Bağımlılığı ve Ergen Psikolojisi" konularında bir seminer düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da paydaşı olduğu Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilecek olan Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programları devam ediyor. Bakanlık bünyesindeki Samsun Atakum Gençlik Merkezi, Gençlik Merkezleri Akademisi Değerler Atölyesi kapsamında ilçeye bağlı Sarayköy Ortaokulu'nda "Madde Bağımlılığı ve Ergen Psikolojisi" konularında seminer

düzenledi. Atakum Gençlik Merkezi'nde görev yapan kurum psikologu Ayşe Atlı Köse tarafından verilen semineri öğrenciler büyük bir dikkatle takip etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın büyük bir önem verdiği proje kapsamında ilçede bulunan diğer okullarda seminerler devam edecek.

"138 PROJEYE 13 MİLYON 316 BİN TL MADDİ KAYNAK AKTARDI"

Gençlik ve Spor Bakanlığı aralarında Samsun'un da bulunduğu 81 ilde gerçekleştirilen, bağımlılıkla mücadeleyi öngören 138 projeye son 3 yılda toplam 13 milyon 316 bin TL maddi kaynak aktardı. Sivil toplum örgütlerine verilen maddi desteklerle Türkiye'nin 7 bölgesindeki pek çok ilde gerçekleştirilen projelerle gençler, madde, alkol, sigara, teknoloji bağımlılığına ve bunun toplumsal yönden oluşturduğu yıkımlara karşı bilinçlendiriliyor. Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen seminerlerde "Madde, sigara, alkol, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam" konuları ile ilgili eğitimler veriliyor. Madde bağımlısı olup bu bağımlılıktan kurtulmaya çalışan gençlere danışmanlık hizmeti verilirken, onların tedavi yardımı alması sağlanıyor.

"YEŞİLAY VE EMNİYET İLE İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR"

Bakanlık sivil toplum kuruluşlarına verdiği maddi desteğin yanı sıra gerçekleştirdiği kendi proje ve faaliyetlerle de uyuşturucu ile mücadele konusunda aktif bir rol oynuyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kamplara katılan gençler de eğitim görüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda bulunan üniversite öğrencilerine eğitim verilmesi planlanıyor. 81 ilde faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinde ise uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ve emniyet müdürlükleriyle işbirliği içerisinde seminerler, konferanslar ve bilgilendirme toplantıları yapılıyor.

Bakanlık ayrıca, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde görev yapan 1316 antrenör için düzenlediği seminerlerle "Bağımlılık ile mücadele farkındalık eğitimi" verdi.

Samsunlu Öğrencilere ‘Madde Bağımlılığı Ve Ergen Psikolojisi’ Semineri

Samsunlu Öğrencilere ‘Madde Bağımlılığı Ve Ergen Psikolojisi’ Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim