• BIST 9541.21
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Samsunlu Mobilyacılar Bulgaristan’dan Umutlu Döndü

Samsunlu Mobilyacılar Bulgaristan’dan Umutlu Döndü
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), Ekonomi Bakanlığı-URGE programı destekli, "Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Arttırılması" projesi...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), Ekonomi Bakanlığı-URGE programı destekli, "Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Arttırılması" projesi kapsamında gittiği Bulgaristan'ın Sofya ve Yambol şehirlerinden umutlu döndü.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'nun başkanlığında Türkiye'nin sınır komşusu ve Avrupa'ya açılan kapısı konumundaki Bulgaristan'a gerçekleştirilen ziyaret sırasında Samsunlu sektör temsilcileri, ülkenin pazar yapısı ve üretim düzeyi ile ilgili bilgileri yerinde inceleme fırsatı buldu. Üç gün süren yoğun program dahilinde 10 firma temsilcisinden oluşan Samsun heyeti, birçok firma ve kurum ziyaretinin yanı sıra ikili görüşme organizasyonlarına da katıldı.

SAZAK, SAMSUN HEYETİNİ KABUL ETTİ

Heyet, organizasyonun ilk gününde, Bulgaristan Başkenti Sofya'da bulunan Mobilya Kümesi'nin oluşturduğu ortak şirket "Ligna Group" firması ziyaret ederek, iş modeli hakkında bilgi aldı. Küme Yöneticisi Geneveva Christova'nın gerçekleştirdiği sunumda, bir küme oluşumundan Avrupa'nın birçok ülkesine ihracat yapan bir şirkete doğru izlenen yol anlatıldı. Heyet ardından Türkiye'nin Sofya Ticaret Ataşesi Emrah Sazak'ı makamında ziyaret etti. Sazak, Samsun heyetine, ülkenin ekonomik yapısı, mobilya sektörünün durumu, ülkede iş yapma prosedürleri ve pazar ile ilgili bilgiler sundu. Heyet ilk günün son ziyaretini bölgenin en büyük mobilya fuarı olan "World of Furniture"e gerçekleştirdi. Fuarda incelemelerde bulunan heyet ayrıca, Bulgar iş adamlarıyla ikili iş görüşmelerinde bulundu.

MOBİLYA FİRMALARI İNCELENDİ

Samsun heyeti, ikinci gün ise, Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın bir şehri olan Yambol'a giderek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Heyet ilk ziyaretini Yambol Ticaret ve Sanayi Odası'na gerçekleştirdi. Yambol TSO Başkanı Stoycho Stoichev, kentin ekonomik yapısı ve işbirlikleri hakkında Samsun heyetini bilgilendirdi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve Yambol TSO Başkanı Stoycho Stoichev günün anısına birbirlerine anı takdiminde bulundu. Heyet ardından, bölgedeki mobilya firmalarına ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Firmaların yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet, iş potansiyeli olan birçok görüşme gerçekleştirdi. Son gün, World of Furniture Mobilya Fuarı'nı tekrar ziyaret eden heyet ülkeden ayrıldı.

Heyete başkanlık yapan Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, inceleme gezisinin çok faydalı geçtiğini ifade etti. Bulgaristan'ın, bir Avrupa Birliği üyesi olduğunu ve Avrupa'ya açılma konusunda bir üs olarak kullanılabileceğini kaydeden Durmuşoğlu, "Kaliteli mobilya konusunda ülkede bir pazar açığı var. Bu açığı Samsunlu mobilyacılar rahatlıkla doldurabilir. Bu konuda verimli görüşmelere imza attık, Türkiye'ye yakın olması lojistik konusunda avantaj sağlıyor. Özellikle Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölge odalarıyla sıkı ilişkilerimizin olması bize birçok fırsat sunuyor. Samsun Mobilya Kümesi olarak seçtiğimiz hedef pazarlar doğrultusunda yurtdışı ziyaretlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

Samsunlu Mobilyacılar Bulgaristan’dan Umutlu Döndü

Samsunlu Mobilyacılar Bulgaristan’dan Umutlu Döndü

Samsunlu Mobilyacılar Bulgaristan’dan Umutlu Döndü

Samsunlu Mobilyacılar Bulgaristan’dan Umutlu Döndü

Samsunlu Mobilyacılar Bulgaristan’dan Umutlu Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim