• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Samsung ve Habitat, “Bilişim Mucitleri” Projesi ile Türkiye’de mobil yazılımın gelişimine destek oluyor

Samsung ve Habitat, “Bilişim Mucitleri” Projesi ile Türkiye’de mobil yazılımın gelişimine destek oluyor
İnovasyonun dünya çapındaki en önemli öncülerinden Samsung, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile biraraya gelerek hayata geçirdiği “Bilişim Mucitleri” Projesi ile, mobil yazılım alanında girişimciliği desteklemeyi amaçlıyor.

İnovasyonun öncüsü Samsung Electronics, Türkiye’deki mobil yazılım istihdamını artırmak ve bu alandaki girişimcilere destek olmak üzere “Bilişim Mucitleri” Projesi’nin paydaşlarından biri olduğunu açıkladı. Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile bir araya gelen Samsung, hızla gelişen mobil uygulama alanında Türkiye’deki yazılımcı sayısını artırarak istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunacak.

“Bilişim Mucitleri” Projesi kapsamında, gençlerin, bulut bağlantılı mobil uygulamaları yaratma becerisi kazanarak mobil uygulama geliştirmesinin altında yatan tüm prensipleri öğrenmesi hedefleniyor. Projenin temel hedefleri arasında, Türkiye’deki milyonlarca akıllı telefon kullanıcısı gencin tüketici olmaktan çıkarak üreteci konuma geçmesi yer alıyor.

Projeyi değerlendiren Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, “Dünyada hızla gelişen mobil yazılım pazarında, Türkiye’deki girişimleri teşvik etmenin ve gençleri bu alanda yetkin birer birey haline getirmenin ne denli önem arz ettiğini biliyoruz. Samsung olarak tüm dünyada öncülük ettiğimiz mobil inovasyonla birlikte edindiğimiz bilgi birikimini, Türkiye’deki gençlerle paylaşmaya hazırız. Teknolojiyi yakından takip eden genç neslin yalnızca tüketici olmasını değil üretici olarak yaratıcılıklarını da ortaya koymasını hedefliyoruz.

Bu sebeple Habitat ile yürüttüğümüz “Bilişim Mucitleri” Projesi’ni çok önemli buluyoruz. Proje kapsamında ilk aşamada 1000’e yakın gence ulaşarak mobil yazılım alanında Türk gençlerinin bayrağı en üste taşımasını hedefliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki teknolojiye meraklı insanlara ulaşarak, mobil teknolojiler konusunda sektöre katkıda bulunarak destek olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Projenin ilk adımı eğitmen eğitimleriyle atılıyor

Mobil yazılım alanında Türkiye’nin gelişimine doğrudan katkı sağlayacak “Bilişim Mucitleri” Projesi için eğitmenler aranıyor. Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya ve Samsun’da başlayacak pilot uygulamada görev almak üzere alınan başvuruların ardından 4-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da eğitmen eğitimi gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda eğitmen adaylarına 48 saat yüz yüze, 12 saat çevrimiçi gelişmiş yazılım, 20 saat çevrimiçi mentörlük eğitimini içeren toplam 72 saatlik eğitimin ardından her katılımcının en az 2 adet Mobil Uygulama geliştirmesi sağlanacak ve katılım belgesi verilecek.

Eğitmen olarak başvuran adaylar için yapılacak değerlendirmede, Java programlama diline hakim,nesne tabanlı programlama konusunda bilgi sahibi, XML ve JSON gibi veri formatlarına aşina ve mobil uygulama yazma konusunda istekli olanlar önceliklendirileceklerdir.

Eğitmenlerden, proje ekibiyle işbirliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitim doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde 15-30 yaş arasındaki yazılım konusunda bilgi sahibi ve mobil yazılım geliştirmeye hevesli en az 30 gence ulaşmaları, eğitimlerini raporlamaları ve ayrıca yaşadıkları illerde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi bekleniyor.

Proje ve katılım süreci ile ilgili daha fazla bilgi için bu adresi kullanabilirsiniz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim