• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Samsung katlanabilir telefon yapıyor

Samsung yatırımcılarına katlanabilir telefon ve tablet prototiplerini gösterdi.
Samsung’un yenilikçilik damarı kabarmış durumda. Note serisi ile phablet segmentini başlatan firma, ilk kavisli telefon olan Galaxy Raund‘u da geliştirdi. Bir diğer Güney Koreli LG de G Flex ile kavisli telefon trendini destekledi. Ancak Samsung hala yeni bir şeyler yapma peşinde. En sonuncusu ise ‘katlanabilir telefon ve tablet’.
 
Samsung’un katlanabilir telefon projesi bir hayli yol almış ve ilk prototipleri bile hazırlanmış. Hatta firma geçtiğimiz çarşamba günü yatırımcıları ile basına kapalı bir toplantı düzenledi ve ilk katlanabilir cihaz prototiplerini gösterdi.
 
Basının davet edilmediği etkinlikle ilgili bilgi eşeleyen Phone Arena, toplantıya katılan Daiwa Securities analistlerinden Jae Lee’den toplantıda iki katlanabilir cihaz prototipi gösterildiği bilgisini aldı. Lee şöyle söyledi:
 
Bize ilk olarak Galaxy S3 boyutunda olan ve tam ortasından yukarıdan aşağıya doğru katlanabilen bir telefon gösterdiler. Ayrıca bir de çok uzun bir cüzdan boyutunda olan bir cihaz vardı. Bu da her iki tarafından katlıydı ve açıldığında tam boy bir tablete dönüşüyordu.
 
Samsung katlanabilir telefonlarla ilgili detay vermiyor ancak geçen haftanın sonunda düzenlenen Analyst Day etkinliğinde bu cihazların 2016'nın başından önce satışa sunulmayacağını söyledi.
 
Her ne kadar katlanabilir cihazları en az 3 yıl daha beklemek zor olsa da, Lee’nin söylediklerinin son derece heyecan verici ve beklenmeye değer olduğunu düşünüyoruz. Üstelik bu cihazlar gerçek anlamda mobil teknololojileri değiştirebilir. Tabletlerin cüzdan boyutunda katlanabilmesi ve istenildiği an 10 inçlik bir cihaza dönüştürülebilmesi basit bir adımdan çok daha fazlası. Telefonun katlanabilmesi ise phablet’lerin gerçekten telefonların geleceği olabileceğini düşündürüyor. Katlanabildiği sürece telefonun 7 hatta 8 inç boyutunca olmasında hiçbir sakınca ve zorluk olmayacaktır.
 
Samsung’un katlanabilir telefonları telefon ile tabletin ideal karışımının yolunu açacağa benziyor. 
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim