• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Samsun’dan Türkiye tıbbi cihaz pazarına yerli ve milli ürün

Samsun’dan Türkiye tıbbi cihaz pazarına yerli ve milli ürün
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye bünyesinde kurulan Mediclust A.Ş.'nin, Türkiye tıbbi cihaz pazarının yerli üretime yönlendirilmesinde...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye bünyesinde kurulan Mediclust A.Ş.'nin, Türkiye tıbbi cihaz pazarının yerli üretime yönlendirilmesinde ciddi rol üstleneceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise tek cerrahi el aletleri üretim üssü olan Samsun" da tıbbi cihaz ihtiyacını güdümlü olarak üreterek kamunun hizmetine sunacak olan Mediclust A.Ş. ortaklarından MEDİKÜM Yönetimini ağırladı.

"Türkiye, medikal sektörde dünyada güçlü bir oyuncu haline gelecek"

Başkan Yılmaz'ın medikal sektöre verdiği desteklere teşekkür etmek amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Medikal Sanayi İnovasyon Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, "Bugün geldiğimiz nokta Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın büyük desteği sonucu olmuştur. Verdiğiniz tüm destek ve girişimler için bir kez daha yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarım adına size teşekkür ediyorum. Sizin girişimleriniz sonucu Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde kurulan Mediclust A.Ş. ile artık Türkiye, medikal sektörde dünyada güçlü bir oyuncu haline gelecek. Biz buna yürekten inanıyoruz" dedi.

"Yurt dışına ödenen para yerli üretime aktarılacak"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Mediclust A.Ş.'nin, Türkiye tıbbi cihaz pazarının yerli üretime yönlendirilmesinde ciddi rol üstleneceğinin altını çizdi. Yerli ve milli tıbbi cihaz üretimini geliştirmek amacıyla Mediclust'ın kurulduğunu belirten Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük destek verdiği Mediclust A.Ş. Samsun'da kuruldu fakat tüm ülkemizi kucaklayan bir yapı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkemiz tarafından tıbbi cihaz için yurt dışına ödenen para yerli üretime aktarılacak ve bu da bizim medikal ve tıbbi cihaz sektöründe söz sahibi yapacak. Hem bölge hem de ülke ekonomimiz gelişecek" diye konuştu.

"Tüm işletmelerde Ar-Ge inovasyon çalışmaları acil yapılmalı"

Samsun'da işletmelerin eksik olan Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının yapılması için görüş birliğine de varıldığı ziyarette Yılmaz, "Samsun'da Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Sampa Otomotiv'in Ar-Ge çalışmaları mevcut. İki olan bu sayıyı bizim istişare ve ortak çalışmalarla en az 10'a çıkarmamız şart. Bu yönde Mediclust A.Ş.'nin yapacağı çalışmaların Samsun özelinde tüm Türkiye'de etkili olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda medikal sektöre verdiği desteklerden dolayı Başkan Yılmaz'a hediye takdim edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim