• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Samsun’daki Huzurevlerinde 209 Yaşlı Var

Samsun’daki Huzurevlerinde 209 Yaşlı Var
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun'daki 4 huzurevinde toplam 209 yaşlıya hizmet verdiklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun'daki 4 huzurevinde toplam 209 yaşlıya hizmet verdiklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı huzurevlerinde 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen programa Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dursun Mehmet Mehel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün ve sağlık çalışanları katıldı.

İl Müdürleri tarafından yaşlılara karanfil verildi ve günün anısına yaş pasta kesildi.

Yaşlılara büyük önem verdiklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, " "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganıyla yola çıkan bakanlığımız aile yapısına büyük önem vermekte ve uyguladığı politikaların odak noktasına da hep aileyi koymaktadır. Bu nedenle yaşlılarımızı öncelikle evlerinde, sıcak aile ortamlarında destekliyor, aile yanında bakımın mümkün olmadığı durumlarda gündüzlü bakım ve yatılı bakım hizmetlerinden yararlanmalarını sağlıyoruz" dedi.

YAŞLI YAŞAM EVLERİNDE 10 YAŞLI BULUNMAKTA

Samsun genelinde 3 tane yaşlı yaşam evlerinin bulunduğunu belirten Balcı, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüğü olarak yaşlı vatandaşlarımıza götürdüğümüz hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmak için sürekli çalışıyoruz. Bakanlığımız tarafından geliştirilen Yaşlı Yaşam Evleri Modeli ile yaşlımızın aynı evde yaşamalarını sağlayarak, büyüklerimizin koğuş tarzı kurumlar yerine, evde destek ve evde bakım hizmeti anlayışıyla kendi sosyal çevrelerinde aile bütünlüğü korunarak hayatlarını devam ettirmelerini sağladık. Şu anda Bafra'da 2 ve Havza'da 1 olmak kaydıyla Samsun genelinde 3 tane Yaşlı Yaşam Evimiz bulunmakta ve 10 yaşlımız yaşamını ev ortamlarında sürdürmektedir. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra Çarşamba'da yapılması planlanan 1 Engelsiz Yaşam Merkezi ve 1 Huzurevi ve Aktif Yaşam Merkezi için arazi ve proje çalışmalarımız başladı. Bu projelerimizi de en kısa sürede hayata geçireceğiz. Amacımız yaşlılarımıza sıcak aile ortamından ayırmadan, sosyal yaşamlarından koparmadan bir hayat sunabilmektir. Bu kapsamda kurumsal bakımdan yerinde desteğe geçişe büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

SAMSUN'DAKİ HUZUREVLERİNDE 209 YAŞLIYA HİZMET VERİLİYOR

Samsun'daki 4 huzurevinde toplam 209 yaşlıya hizmet verdiklerinin altını çizen Balcı, "Bu geçiş sürecinde devam ettiğimiz evde bakım aylığı uygulamasıyla yaşlılarımızın da içinde bulunduğu 10 bin 17 engellimize ailelerinin yanında bakım hizmeti sunuyoruz. Öte yandan ilimizde bulunan 4 huzurevimizde toplam 209 yaşlımıza hizmet veriyoruz. Üzerimizde büyük emekleri olan yaşlılarımız için yapacağımız her güzel iş, hem vicdani hem de insani bir sorumluluğun gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk halk müziği sanatçısı Fikret Damar'ın seslendirdiği türkülerle yaşlılar doyasıya eğlendi.

Samsun’daki Huzurevlerinde 209 Yaşlı Var

Samsun’daki Huzurevlerinde 209 Yaşlı Var

Samsun’daki Huzurevlerinde 209 Yaşlı Var

Samsun’daki Huzurevlerinde 209 Yaşlı Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim