• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Samsun’da Raylı Sistem 31 Km’ye Çıkıyor

Samsun’da Raylı Sistem 31 Km’ye Çıkıyor
Samsun'da Gar-Tekkeköy arasındaki hafif raylı sistemin ilk rayı bugün düzenlenen törenle monte edildi.

Samsun'da Gar-Tekkeköy arasındaki hafif raylı sistemin ilk rayı bugün düzenlenen törenle monte edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hafif raylı sistemin 2016'nın 10. ayında hizmete gireceğini belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem 2. Etap inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Gar-Tekkeköy arasındaki çalışmaların önemli adımlarından birisi olan ray döşeme işlemi bugün gerçekleştirilen tören ile başladı.

Tören, kurban kesimi ile başladı. Kurbanın kesilmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve yüklenici firmaların yetkilileri rayların döşeneceği alanın beton işlemlerini kendi elleriyle butona basarak başlattılar.

"HAFİF RAYLI SİSTEM 2016'NIN 10. AYINDA HİZMETE GİRECEK"

Hafif raylı sistemin 2016 yılının 10. ayında hizmete girmesini umduklarını belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun hafif raylı sistemi, şehir merkezinden (Gar Kavşağı) üniversiteye kadar 17 kilometrelik bir hattan oluşuyordu. 2017 yılında Samsun'da yapılacak olan olimpiyatlar dolayısıyla bu hattın, şehrimizin doğu kısmını da kapsar hale gelmesi için Gar Kavşağı'ndan Tekkeköy'e kadar olan 14 kilometrelik ilave hattının da yapılması gerekiyordu. Bu hattın ihalesini yaptık. Araç ihalesini ülkemizden bir firma aldı. 1 senenin içerisinde 8 tane tren aracımız oradan gelecek. Metro-Ray firmasına ihale ettiğimiz alt yapım ihale işinin ray döşeme töreninde bugün birlikte olduk. Kurban keserek, kazasız, belasız bir iş olmasını dileyerek işin başlatılması törenini gerçekleştirdik. 14 kilometrelik güzergah, çift hat olduğu için toplamda 28 kilometrelik ray sistemi ve 16 tane istasyon inşaatı olmak üzerine 2016 yılının 10. ayında inşallah bitip hizmete açılacak. Şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Başkan Yılmaz, ray döşeme töreninin ardından kendi kullandığı makam aracı ile firma yetkililerine ve iş adamlarına raylı sistemin ulaşacağı yerleri gösterdi.

Samsun’da Raylı Sistem 31 Km’ye Çıkıyor

Samsun’da Raylı Sistem 31 Km’ye Çıkıyor

Samsun’da Raylı Sistem 31 Km’ye Çıkıyor

Samsun’da Raylı Sistem 31 Km’ye Çıkıyor

Samsun’da Raylı Sistem 31 Km’ye Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim