• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Samsun’da Hastanede Yangın

Samsun’da Hastanede Yangın
Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinde bulunan özel bir hastanenin ek bina inşaatında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Samsun'da özel bir hastanede yangın meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesinde bulunan özel bir hastanenin ek bina inşaatında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İnşaat malzemelerinin tutuşması sonucu çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangından dolayı ana binadaki hastalar tahliye edildi. Olay yerine gelen çok sayıda ambulansla hastalar OMÜ ve çevredeki hastanelere sevk edildi. Servisteki hastalar da hastane bahçesine çıkarılırken, çevrede panik yaşandı. Yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına aldı.

Çıkan yangından çok korktuklarını belirten hastalar ve hasta yakınları, patlama sesi duyduklarını ve dumanların hastaneyi sarmaya başlamasından sonra hemen hastanenin dışına çıkarıldıklarını söylediler.

Hastane Genel Müdür Yardımcısı Birsen Öztürk yaptığı açıklamada, "Binanın dışında çıkan bir alevlenme camdan içeriye sirayet etti ve orada bir sıkıntı oluşturdu. Binamız zaten çok güvenli ve akıllı bir bina. Binamız orada aldığı riski değerlendirerek kendi önlemini aldı. Biz de misafirlerimizin istekleri doğrultusunda bir kısmını panik olduğu için dışarı çıkarmak istedik. Risk gördüğümüz yerlerdeki misafirlerimizi de bahçeye tahliye ettik. Şu an için içeride hiçbir sıkıntımız yok. Hastalarımızın başında doktorlarımız ve hemşirelerimiz hizmet vermeye devam ediyorlar. Hemşirelerimiz polikliniklerine geçiyorlar. Muayene için bekleyen misafirlerimizin işlemleri devam etmeye başladı. Biz de burada kalan kısımları toparlamaya, temizlik işlerini yapmaya devam ediyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlardan bize anında destek geldi. Çok iyi bir ekip çalışması içindeyiz. Her şey güvenlik altında. Gerekli açıklama daha sonra genel müdürümüz tarafından yapılacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ise yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını, araştırmaların sürdüğünü söyledi.

Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.

Samsun’da Hastanede Yangın

Samsun’da Hastanede Yangın

Samsun’da Hastanede Yangın

Samsun’da Hastanede Yangın

Samsun’da Hastanede Yangın

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim