• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Samsun'da ekmek yerine yufkaya zam yapıldı

Samsun'da ekmek yerine yufkaya zam yapıldı
Ankara ve İstanbul'da ekmeğe zam yapılmasının ardından gözler diğer illerdeki fırıncılara çevrildi.

Ankara ve İstanbul'da ekmeğe zam yapılmasının ardından gözler diğer illerdeki fırıncılara çevrildi. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, şuan için zamla ilgili somut bir gelişme olamadığını ancak yufkaya zam yapıldığını söyledi.

İstanbul Fırıncılar Odası'nca alınan karara göre il genelinde daha önce 250 gramı 1 liradan satılan ekmeğin fiyatının 1.25 TL'ye Ankara'da ise yüzde 33 zam yapılarak 1 TL'ye çıkarıldığını hatırlatan Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Aslına bakacak olursak maliyetler arttı. Ekmek yapımında kullanılan tüm giderler zamlandı. Bu şartlarda biz sadece şimdilik yufkaya 1 liralık bir zam yaptık. Samsun'da halen geçen yıl başlanan ekmek tarifesi uygulanıyor. Samsun'da 250 gram baston ekmek 1 lira, 500 gram ikili somun ekmeği 2 lira, 500 gram ikili tandır ekmeği 2 lira, bin gram dörtlü Trabzon ekmeği 4 lira, bin 500 gram altılı Trabzon ekmeği 6 lira, 2 bin 500 gram onlu Trabzon ekmeği 10 lira, 250 gram kepek ekmek 1 lira, 250 gram pıtıl ekmek 1 lira, 400 gram sade pide 2 lira ve 200 gram lavaş 1 lira 150 gram pide hamuru 1 liradan satılıyor. Yufkanın kilosu 5 lira." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim