• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

Samsun’da Birlik Platformu Derneği Kuruldu

Samsun’da Birlik Platformu Derneği Kuruldu
Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısında Samsun Birlik Platformu Derneği Başkanı Fatih Akça, derneklerinin 25 Ocak 2016 tarihinde...

Yeni kurulan Samsun Birlik Platformu Derneği basına tanıtıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltılı tanıtım toplantısında Samsun Birlik Platformu Derneği Başkanı Fatih Akça, derneklerinin 25 Ocak 2016 tarihinde kurulduğunu söyledi. Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri hakkında basına bilgi veren Samsun Birlik Platformu Derneği Başkanı Fatih Akça, "Derneğimiz birlikte yaşama bilinci ve duygusunu oluşturmak, şehirlerin tüm boyutları ile gelişmesi, zenginleşmesi ve etkinleştirilmesini sağlamaktır. Mesleki, sosyal ve kültürel konularda eğitim çalışmaları yapmak, mesleki, kültürel gelişim ve istihdam konularında çalışmalar yapmak, bu konuyla ilgili ücretsiz kurslar, seminerler ve konferanslar düzenlemek, danışmanlık yapmak, çeşitli projeler geliştirmek ve uygulamak, insanlar arasında mesleki, sosyal ve kültürel bağların güçlendirilmesi amacı ile kurulmuştur. Misyonumuz, Samsunlu hemşehrilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak, bilgi birikimlerini artıracak ve potansiyellerini sinerjiye dönüştürecek dinamik bir yapı oluşturmaktır. Vizyonumuz ise, ülkemiz ve ilimizle alakalı her türlü konuda çözüm ortağı ve referans noktası olmak ve tüm dünyada yükselen bir Samsun ve Samsunlu markasına öncülük etmektir" dedi.

Derneğin amaçları hakkında da bilgi veren Akça, "Samsunlu hemşehrilerimizin dayanışma ruhunu geliştirmek suretiyle, ülkemiz ve ilimizin kültürel, sosyal, ekonomik düzeyinin gelişmesine katkıda bulunmak. Tüm hemşehrilerimizi bir araya getirerek ortak akıl, birlik, beraberlik ve dayanışma ortamı oluşturmak. İlimize ait bilgi, tecrübe ve birikimlerin örf, adet, gelenek ve göreneklerin, nesiller arasında etkileşimli bir şekilde aktarımını sağlayacak bir zemin oluşturmak. Ülkemizin ve ilimizin sorunlarına çözüm önerileri üretmek, yeni politikalar geliştirmek ve bunları ilimize, ülkemize ve insanlığa yararlı hizmetlere dönüştürme çabasında olmak. Bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek, üyelerimizin, ilimizin ve toplumumuzun birikimine katkı sağlamak. Toplum içerisinde yer alan genç, yaşlı, kadın, engelli ve dezavantajlı durumda bulunan topluluklar arasında mesleki, sosyal ve kültürel entegrasyonun sağlanması için çalışmalar yapmak. Bu konularla ilgili çeşitli projeler geliştirmek ve uygulamak. Tabiatın korunması amacı ile her türlü canlı ve cansız varlığın doğal denge içinde varlığını devam ettirebilmesi için faaliyetler yapmak, yapılan faaliyetlere katkı sağlamak veya bizzat iştirak etmektir" diye konuştu.

Daha sonra derneğin Basın Sözcüsü Ender Aygün de derneğin bundan sonra yapacağı çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Samsun’da Birlik Platformu Derneği Kuruldu

Samsun’da Birlik Platformu Derneği Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim