• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Samsun’da 266 okulda birleştirilmiş sınıfta eğitim yapılıyor

Samsun’da 266 okulda birleştirilmiş sınıfta eğitim yapılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da 266 okulda birleştirilmiş sınıflarda eğitim verildiğini belirterek, 13 yıllık...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da 266 okulda birleştirilmiş sınıflarda eğitim verildiğini belirterek, 13 yıllık AK Parti döneminde eğitimin sorunlarının çözülemediğini ifade etti.

CHP Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin eğitim alanındaki sorunlarına dikkat çekti. Türkiye genelinde okula gitmesi gerekirken 650 bine yakın öğrencinin okula gidemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bunda da en büyük sorumlunun 13 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti hükümetinin olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı, Ankara, İstanbul, Balıkesir gibi illerde bile öğrencilerin birleştirilmiş sınıflarda eğitim almak zorunda kaldığını öne sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun'da birleştirilmiş sınıf sayısının 266 olarak açıklamasını eğitim sendikaları "eğitimin içler acısı" olarak değerlendirdi.

"BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR KALDIRILSIN"

Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da eğitimin iyi gitmediğini belirten Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara da "Birleştirilmiş sınıflarla ilgi sorun uzun zamandır devam ediyor. Öğrencilerin fazla olduğu ve öğretmenlerin görev yapmak istemediği yerlerde birleştirilmiş sınıf sorunu yaşanıyor. Bu konuda Eğitim-İş Sendikası olarak, birleştirilmiş sınıf ve öğrencisi kalabalık sınıflardaki öğretmenlerin buralar da çalıştırılmasının teşvik ve özendirilmesi gerektiğini yetkililere iletmiştik. En önemlisi de bu birleştirilmiş sınıfların ortadan kaldırılması çünkü hem öğrenci hemde öğretmenler bu sınıfları istemiyor. Samsun'da birleştirilmiş sınıf sayısının 266 olduğunu Kılıçdaroğlu grup toplantısında söyledi. Bu sayının bu şekilde yüksek çıkması bizleri şaşırtmadı neden; çünkü bakanlık aslı vazifesi olan eğitim konularına odaklanıp sorunları çözeceğine dershaneler gibi konulara odaklandılar ve eğitimi unuttular. Dershane kapatmak eğitimin sorunlarını çözmez." dedi.

"BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLAR MESLEKTEN SOĞUTUYOR"

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şube Başkanı Sefa Zor ise "Birleştirilmiş sınıf uygulamasının öğretmenlerin mesleki heyecan ve motivasyonları üzerinde olumsuz etkileri olduğu ve birleştirilmiş sınıflarda görev almak istemedikleri ortaya çıkmıştır. Ayrıca uygulama süreci ve sonuçları dışında ulaşım, barınma, sosyal yaşam, temel gereksinimlerin karşılanmasında yaşanan güçlükler gibi gerekçeler nedeniyle birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilmesi gerekmektedir. Aktif Eğitim-Sen olarak bizim çözüm önerimiz şu şekilde; Birleştirilmiş sınıf okutacak öğretmenler bu sınıflarda özel olarak adaylık eğitimi almalıdır. Derslerdeki etkinlikler birleştirilmiş sınıflara göre hazırlanabilir. Öğrencilerin aileleriyle iyi iletişim kurarak, işbirliği yapılmalı. Sene başından itibaren gözlemleyerek seviye grupları oluşturulmalı. Üst sınıflardan veya konuyu iyi öğrenenlerden yardım alabiliriz. Yakın köylerdeki öğrenciler uygun bir yerde toplanarak öğretmen ve diğer imkanlar daha verimli kullanılabilir." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim