• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Samsun’da “2. Ot Yemekleri Festivali”

Samsun’da “2. Ot Yemekleri Festivali”
Samsun'un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizmciler Derneği'nce...

Samsun'un yöresel otlarını ve ot yemeklerini tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizmciler Derneği'nce ortaklaşa "2. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali" düzenlendi.

Festival, Bafra ilçesinin Sürmeli Mahallesi'nde ot toplama yarışmasıyla başladı. Kadınların Samsun yöresinde yetişen otlardan yaptıkları yemekler Sevgi Gölü'nde düzenlenen etkinlikte sergilendi.

Festivalin açılışına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkanvekili Çakır ve beraberindekiler festivaldeki sergileri gezdiler. Daha sonra mutfak atölyesine geçen protokol burada yapılan yemekleri izlediler. Sergilerin gezilmesinin ardından konuşan Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, "2014 yılında Turizm Altyapı Birliği ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 17 ilçemizi gezdik. Buralarda ilçelerimizin turizm ile ilgili neleri ön plana çıkaracağımıza baktığımızda bu festivali önerdik. Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi buna destek oldular. Daha sonra aramıza OKA geldi. Festivalimizin birincisini geçen sene yaptık. Şu anda ikincisini yapıyoruz. Geçen sene yapılan festivalimiz 2 gündü. Bu sene de 5 güne çıktık" dedi.

Türkiye'de sağlıklı beslenmenin arttığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, "Sağlıklı beslenme insan var olduğu günden beri önemli olan bir olgudur. Sağlıklı beslenip sağlıklı yaşamak, sağlıklı bir şeklide de hayatımızı sonlandırmak istiyoruz. Allah'ın bahşetmiş olduğu vücuda eziyet etmeden o emaneti sağlıklı bir şekilde taşımamız gerekiyor. Bu nedenle, bilimsel olarak da sağlığa faydası kanıtlanmış bu otların bizler tarafından en iyi şekilde tüketilmesi lazım" diye konuştu.

100 standın kurulduğu festivalde yarın yöresel ot yemekleri yarışması düzenlenecek.

Samsun’da “2. Ot Yemekleri Festivali”

Samsun’da “2. Ot Yemekleri Festivali”

Samsun’da “2. Ot Yemekleri Festivali”

Samsun’da “2. Ot Yemekleri Festivali”

Samsun’da “2. Ot Yemekleri Festivali”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim