• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Samsun’a Kuveytli Kardeş

Samsun’a Kuveytli Kardeş
Samsun ve Kuveyt'in Farwaniya şehri arasındaki kardeşlik protokolü Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ve Farwaniya Valisi Seyhan Faysal Al Subah arasında imzalandı.

Samsun ve Kuveyt'in Farwaniya şehri arasındaki kardeşlik protokolü Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ve Farwaniya Valisi Seyhan Faysal Al Subah arasında imzalandı.

Valilik makamındaki imza törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Salih Murat Tamer, Eski Kuveyt Vakıflardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Adel Falah, THY Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Güney ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş katıldı.

VALİ ŞAHİN: "KUVEYT'DEN GELENLERİ TURİST OLARAK GÖRMÜYORUZ"

İmza töreninden önce konuşan ve Samsun'la ilgili genel bilgiler aktaran Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kuveyt'te kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade ederek, "İçten karşılamanız ve bizimle ilgilenen arkadaşların samimiyetleri için sizlere teşekkür ediyorum. Samsun'a zaman zaman Kuveyt'ten misafirlerimiz geliyor ve Kuveyt halkı Samsun'u biliyor. Gelenler Samsun ve diğer illerde uzun süreli kaldıkları için biz sizi misafir ya da turist gözüyle görmüyoruz. Eşiniz ve çocuklarınızla birlikte sizleri Samsun'da ağırlamaktan büyük keyif alacağım. Samsun sadece turizm alanında değil her anlamda bir fırsatlar şehridir. Bu vesileyle imzalanan bu kardeşlik protokolünün her iki şehir için de hayır olmasını temenni ediyorum" dedi.

BAŞKAN YILMAZ: "TÜRK VE KUVEYTLİ İŞ ADAMLARINI BİR ARAYA GETİRELİM"

Başkan Yılmaz da gördükleri sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederek başladığı sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Bizler de bu yaz sizleri, görevlendireceğiniz kişileri ve ailenizi Samsun'da ağırlamaktan çok büyük memnunluk duyacağız. Samsun Türkiye'deki 81 il içerisindeki 30 büyük şehirden birisi. Biz Samsun'a küçük İstanbul'da diyoruz. Samsun İstanbul'un onda biri büyüklüğünde ancak İstanbul'da bulunabilecek her türlü turizm, sağlık, eğitim ve her türlü yaşam konforu itibariyle her şeyin küçültülmüş ölçekte bulunabileceği kupon bir şehir. Bu kardeş şehir ilişkisinin ardından biz hem Kuveytli hem de Türkiyeli iş adamlarını bir araya getirelim, onlara ortaklıklar kurduralım. Burada ya da Samsun'da yatırımlar yapmalarını, kurdukları ortaklıklarla karşılıklı yapılabilecek iş imkanları oluşturalım diye hassasiyetle düşünüyoruz. Aynı dine sahip, aynı tarihten gelen, ortak kültür değerlerine sahip insanların birbiri ile el ele tutuşması gerektiğini söylemeye zaten gerek yok ve biz bu duyguları taşıyoruz. Bu kardeşlik protokolünün her iki şehrimiz için de hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Farwaniya Valisi Seyhan Faysal Al Subah da Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiklerini kaydederek, "Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Turizmimizi geliştirmek istiyoruz ve karşılıklı ilişkilerimizi çok güçlendirmek istiyoruz. Aramızda samimi bir sevgi olduğunu düşünüyorum. Bu imzalanan protokolün, ticari ve siyasi ilişkilerimize de önemli bir katkısının olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Samsun’a Kuveytli Kardeş

Samsun’a Kuveytli Kardeş

Samsun’a Kuveytli Kardeş

Samsun’a Kuveytli Kardeş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim