• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Samsun İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Samsun İnşaat Fuarı yarın açılıyor
Samsun'da 2017 yılının 4'üncü fuarı olan "Samsun İnşaat Fuarı 2017" yarın yapılacak tören ile açılacak.

Samsun'da 2017 yılının 4'üncü fuarı olan "Samsun İnşaat Fuarı 2017" yarın yapılacak tören ile açılacak.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Samsun Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve KOSGEB'in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan "Samsun İnşaat Fuarı 2017 3.Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı" 23 - 26 Mart tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Fuarın basın toplantısı bugün bir otelde gerçekleştirildi.

Cihat Alagöz: "3 ayda 4 fuar yaptık"

Kısa bir süreye 4 fuar sığdırdıklarının altını çizen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, "2017 yılında enteresan bir fuar bereketi içerisindeyiz. 2017 yılının 3. ayının içerisindeyiz. Bu süre içerisinde 4. kez sizlerle bir araya geliyoruz. 3 ayda 4 fuar yaptık. Bu gerçekten Samsun'un fuarcılık sektörü açısından ne kadar doğru bir nokta olduğunun en temel göstergelerinden bir tanesidir. 2017 yılına ilk olarak Karadeniz Kitap Fuarı ile başladık. Bu fuara 139 bin 544 kişi katıldı. Bir önceki fuara oranla yüzde 30'luk bir artış yaşanmıştı. Onun ardından EV'leniyoruz Fuarı'nı düzenledik. Buna da 33 bine yakın ziyaretçi fuara uğradı. 2. kez düzenlenen Mobilya Fuarı'na da 38 bine yakın ziyaretçi fuarımızı ziyaret etti. Bu da bir önceki seneye oranla yüzde 25'lik bir ziyaretçi artışı anlamına geliyor. Aynı bereketi yarın açacağımız inşaat fuarında da görme hedefindeyiz. Samsun İnşaat Fuarımız geçen yıl 28 bin 800 ziyaretçi tarafından ziyaret edilmişti. Bu yıl ziyaretçi ve işbirliği sayısının daha da artması beklentisindeyiz. Bu yıl, Tüyap'ın yurt dışı ofisleri aracılığıyla organize edilen, Lübnan, Tunus, Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Kuveyt, İran, Gürcistan" dan 109 iş adamı, fuarda stant açan üretici firmalarımız ile birebir görüşmeler gerçekleştirmek, ticari bağlantılar kurmak için Samsun 3.İnşaat Fuarı'na gelecekler. Fuarın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Necmi Alıç: "Samsun'un fuar şehri olduğunu bir kez daha gördük"

Samsun'un fuar şehri olduğunu kanıtladığını söyleyen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç, "Biz büyük emek verdiğimiz Samsun Fuarı'nın bugün gelmiş olduğu noktadan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İlk fuarımızı 2014 yılında otoshow fuarıyla açmıştık. Yarın açacağımız fuarla birlikte 14. fuarımızı açıyoruz. Yeni bir fuar olmasına rağmen gösterilen ilgi, açılan fuar sayısı, gelen ziyaretçi adedine baktığımız zaman Samsun'un bir fuar şehri olduğunu bir kez daha gördük. Bu da bizim projemizin çok doğru bir yere doğru gittiğini gösteriyor. İnşaat sektörü birçok sektörü etkileyen, tetikleyen bir sektör. Bu anlamda ekonomi içindeki payı oldukça yüksek. Ekonomi Bakanlığı ile birlikte URGE projemizin yenisini inşaat malzemelerine yönelik çalışmalarımızı başlattık. Umuyoruz, bu çalışmalarımız sektöre yeni bir heyecan katar" diye konuştu.

Kadir Gürkan: "Genlerinde fuar kültürü olan bir şehrin çocuklarıyız"

Fuarcılık alışkanlıklarının geçmişten geldiğini vurgulayan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Biraz geç başladık ama bayağı bir mesafe kat ettik. Bizler genlerinde fuar kültürü olan bir şehrin çocuklarıyız. Şu anda devam eden fuarlara olan ilgi rakamlarla ortadadır. Fuarları çok önemsiyoruz. Çünkü fuarlar sektörün bileşenleri bir araya getiriyor. Tasarımcı, tedarikçi, uygulamacısı ve vatandaşların bir araya gelmesini sağlıyor. Burada sektöre yönelik yapılan yeni gelişmeleri öğrenebilirler. Bundan önceki fuarlarda olduğu gibi bu fuarda da MMO Samsun Şubesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirip ilgili etkileşimde bulunduğumuz meslektaşlarımıza ve ilgili fuara hem fuarın tanıtımını hem de panellere konuşmacı davet ederek fuarı destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonrasında ise Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü ve Elektrik Mühendisleri Odası Yapı Denetim Daimi Komisyon Başkanı Şükrü Güner, fuarın güzel geçmesini dilediler.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Samsun İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Samsun İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Samsun İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Samsun İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Samsun İnşaat Fuarı yarın açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim