• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Samsun Dişhekimleri Odası’nın Üye Sayısı Azalıyor

Samsun Dişhekimleri Odası’nın Üye Sayısı Azalıyor
Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "Odamıza üye sayısı her geçen gün azalmaktadır. 2-3 sene önce 460'lara varan üye sayımız bugün...

Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "Odamıza üye sayısı her geçen gün azalmaktadır. 2-3 sene önce 460'lara varan üye sayımız bugün 330'lara düşmüştür" dedi.

Samsun Dişhekimleri Odası tarafından "Geleneksel Karadeniz 12. Bahar Sempozyumu" düzenlendi. Samsun Yelken Kulüp'te düzenlenen sempozyuma Türk Dişhekimleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Sever, Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker ve diş hekimleri katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Samsun Dişhekimleri Odası Sekreteri Ali Şener, sempozyum hakkında bilgi verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Sever, "Geçen yıl buradan Türk Dişhekimliği Akademisi'nin kurulacağının bilgisini vermiştim. Şimdi de kurulduğunu söylüyorum. Artık Türk Dişhekimleri Birliği akademisi var ve ilk eğitimini verdi" diye konuştu.

ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN AZALIYOR

Diş hekimlerinin sorunlarını dile getiren Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "Sorunlarımız çok büyük. Mutlaka mesleğimize, meslektaşlarımıza, odamıza mutlaka sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Tüm diş hekimleri bizim için aynı değerdedir. Kamudaki arkadaşlarımızın da bunu bu şekilde görmesini ve odaya destek vermesini istiyorum. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Odamıza üye sayısı her geçen gün azalmaktadır. 2-3 sene önce 460'lara varan üye sayımız bugün 330'lara düşmüştür. Nedeni de muayenelerin çok zor durumda kalmasıdır. Artık yeni mezun olan arkadaşların muayene açamaması, bazı eski arkadaşlarında muayenelerini kapatmalarıdır. Diş hekimlerin gerçekten çok büyük sorunları var. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın odaya üye olma zorunluluğu yok. Dolayısıyla kamuya geçen arkadaşlarımız öncelikli olarak oda kaydını sildirmektedir. Ayrıca yıllardır uğraştığımız sağlıkta dönüşüm ile sağlıkta çok büyük bir atılım yapıldı. Ama bu ağız ve diş sağlığına yansımadı. Özelden ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin alımı yapılmadı. Yani vücudun tüm organları ile ilgili özelde bir polikliniğe gidiyorsunuz ama diş ile ilgili gidemiyorsunuz. Devlet bunu açtığı diş hastaneleri ve merkezleri ile yürütmeye çalışıyor. Bildiğiniz gibi ağız ve diş sağlığı çok farklı bir sağlık hizmetidir. Çünkü burada hekim korkusu var, estetik var, çok değişik hizmet sektörü var. Burada sıra beklemeden insanların daha detaylı bilgiler alarak hizmet alması gerektiğinden maalesef kamudan hizmet almak istemeyenler bugün özele gelmekte ama özeldeki muayene sayısı her geçen gün azalmaktadır. Tabi kamuda çalışan arkadaşlarımız yoğun çalışma stresi altında, hasta potansiyeli altında kaliteli hizmet verememektedir. Kamudaki arkadaşlarımız hekimliğinden dolayı değil, bu performans sistemi ile o kadar çok hasta bakarsanız o kadar çok maddi katkı alacağınızdan dolayı yoğun hasta potansiyeli altında maalesef arkadaşlarımız çok kaliteli hizmet verememektedir. Dolayısıyla 10 seneden beri ağız ve diş sağlığı ile çok fazla ileriye gidemedik. Çünkü kamu burada koruyucu ağız diş sağlığına hizmet vermelidir. Yani yeni doğan çocuktan alıp, 15-18 yaşına kadar çocukların tedavilerini, diş çürüklerini yapmalıdır. Sağlıklı bir nesil olarak yetiştirmelidir. Ondan sonra zaten çocuklarda çok büyük bir problem çıkmaz. Ama implanttı, protezdi bu gibi işlerle kamu uğraşmamalı, bunu özeldeki diş hekimlerine bırakmalıdır" şeklinde konuştu.

30 Nisan-01 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan sempozyumda 8 oturum yapılacak.

Samsun Dişhekimleri Odası’nın Üye Sayısı Azalıyor

Samsun Dişhekimleri Odası’nın Üye Sayısı Azalıyor

Samsun Dişhekimleri Odası’nın Üye Sayısı Azalıyor

Samsun Dişhekimleri Odası’nın Üye Sayısı Azalıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim