• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe’de

Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe’de
Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" başladı.

Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" başladı. Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunspor'un Türkiye'nin önemli takımlarından birisi olduğunu vurgulayarak, "Seyircilerimize sesleniyorum, şu stadı doldurun. "Bir bilet alsak ne olur" demeyin, damlaya damlaya göl olur" dedi.

Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe'de düzenlenen törenle başladı. Maltepe miting alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mehteran takımının gösterisinin ardından kurdele kesimi ile başlayan tanıtım günlerinin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gurup Başkan Vekili Erhan Usta, Ak Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Dernekler Federasyonu'nun (SADEF) Başkanı Yıldıray Baş ve İlçe Belediye Başkanları katıldı.

9.Samsun Tanıtım Günleri'nin açılışında kurdele kesiminin ardından konuşmalar yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada, "SADEF'in her organizasyondan olduğu gibi İnşallah bu organizasyonda da farklı branşlarda farklı iş alanlarında farklı siyasi partiler altında çalışan siyasileri bir araya getirerek Samsun için, Samsun'un geleceği için ve Samsun'a nasıl bir katkı verilebilir, noktasında bir araya gelerek istişarelerde bulundukları birbirlerine destek oldukları platform olarak İnşallah burada bir araya gelecekler" dedi.

Samsun'a yapacakları katkıyı Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar değerlendirecekleri bir fırsat olmasını altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Diyoruz ki "Nerede olursanız olun, Samsun'u unutmayın" ve gelin Samsun'da, baba ocağınızda, icabında mahallenizde veyahut da farklı bir yerde, akrabalarınıza destek olarak Samsun'daki köklerinizi yaşatın. Biz, şunu çok iyi bilmemiz lazım. Gerçekten Meclis'te de Samsun söz konusu olduğu zaman bizim aramızda, milletvekilleri arasında herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir konu olduğunda bir araya gelip her ucundan birimiz tutarak, bu geçmişte de böyleydi, inşallah gelecekte de böyle olacak. Samsun'a bir değeri kazandırmanın, gerekiyorsa yatırımın, sosyal anlamda bir faaliyetin, sportif anlamda bir faaliyetin kazandırılması konusunda el ele kol kola beraberce yürüyoruz, birbirimize destek oluyoruz. Bu da inşallah hem tüm Türkiye'ye örnek olur hem de Samsunumuzdaki bu olumlu havayı geleceğe taşırız" şeklinde konuştu.

Samsunspor'un Türkiye'nin önemli takımlarından birisi olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Artık stadımız da bitme noktasına geldi. Artık herkes bir destek atsın. Bakın biz belli bir yere kadar getirdik. Buraya kadar hep beraber taşıdığımız kadarını başardık ancak bundan sonra özellikle buradan seyircilerimize sesleniyorum, şu stadı doldurun. Çünkü dolacak olan statta hem motivasyon üst seviyede olacak hem de aynı zamanda oradaki gelirle de takım kendini döndürme imkanına sahip olacak. "Bir bilet alsak ne olur" demeyin, damlaya damlaya göl olur. Dolayısıyla en ufak katkı olsa dahi Samsunsporumuz için herkesin elini taşın altına koyacağına inanıyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan sonra konuşmacı olarak kürsüye çıkan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Samsun'un yalnızca il merkezinin değil köylerinin, ilçelerinin de birbirinden güzel olduğunu kaydetti. Vali Şahin devamla şöyle konuştu:

"Çok kötü bir geleneğimiz var. Eski köy evlerini yıkıyoruz yerine betonarme bir kat, iki kat, üç kat binalar yapıyoruz. Bu silüeti bozuyor. Biz kendimiz farklı tarz ev modeli yaptırdık ve bunların projelerini de o tarz ev yapmak isteyenlere bedava veriyoruz."

Bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, "İstanbul'da SADEF adlı bir kuruluş var. Bu Samsun Dernekleri Federasyonu. Bu federasyon her sene İstanbul'da Samsun günleri organize ediyor. SADEF'in başkanı Yıldıray Bey bu dönem. Ve Yıldıray Bey'de burada SADEF olarak Samsun günleri organize etti. Belediyeler, Sivil Toplum kuruluşları, Samsun'un dinamikleri neredeyse burada. Bir Şehrin yaşayanlarının bir şekilde, ekonomiden, sosyal hayattan kaynaklanan nedenlerle dışarıda yaşamak zorunda kalmışların, o şehrin orijinlerine, menşeilerine yönelik müthiş bir hasret ve özlem duyarlar o özlem de insanları taşrada aralıklı olarak bir araya getirir. Burada insanlar o özlemin yarattığı manyetik alan içerisinde birbirleriyle buluşurlar hasret giderirler. Birbirlerine anılarını, hatırlarını şehirle ilgili duygu, düşüncülerini anlatırlar. Bu aslında insani bir duygu bu insanı duyguda bizleri bugün buraya getirdi" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile 9.Samsun Tanıtım Günleri yetkilileri stantları gezdi.

Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe’de

Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe’de

Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe’de

Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe’de

Samsun Dernekler Federasyonu’nun (SADEF) "9.Samsun Tanıtım Günleri" Maltepe’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim