• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kar Mesaisinde

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kar Mesaisinde
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, il genelinde kar yağışının yoğun yaşandığı bölgelerde çalışmalarını aralıksız...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, il genelinde kar yağışının yoğun yaşandığı bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, diğer kurum ve kuruluşlardan kaynaklı yaşanan aksaklıkların giderilmesi hakkında uyarılarda bulundu.

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda kar yağışlarına karşı yaklaşık 10 gün önceden itibaren hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Cuma gününden bu yana ilimiz genelinde yaşanan yoğun kar yağışları için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak 10 gün önceden önlemlerimizi aldık. İl genelinde 200 iş makinesi ve 300 personelimiz ile kar mücadelesini sürdürüyoruz. İlçelerimizle koordineli bir biçimde çalışıyoruz" dedi.

Kar yağışının yoğun olduğu günlerde vatandaşların kendi araçlarından ziyade toplu taşıma araçlarını kullanmasının oluşacak trafik aksaklıklarının önüne geçmek adına yararlı olacağını söyleyen Yurt, "Vatandaşlarımızın trafiğe çıkarken araçlarının kış şartlarına uygun olmasına dikkat etmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Kış lastiği olmayan, zinciri olmayan araçlar kesinlikle trafiğe çıkmamalı. Çünkü bir otomobilin karda kayarak yolu kapatması tüm trafik akışını olumsuz olarak etkiliyor. Bu sebeple kar yağışının yoğun olduğu bugünlerde toplu taşıma araçlarının kullanılmasına özen gösterilmelidir" açıklamalarında bulundu.

Kar yağışlarının yoğun olduğu ilçelerde ve sorumluluk alanlarındaki yollarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini hatırlatan Yurt, "Kentin tamamını etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı ilçelerinde kar kalınlığının yer yer 1.20 metreye kadar yükseldiği görülüyor. Kar yağışı üst kesimlerde daha yoğun yaşanıyor. Kar küremesi yaptığımız yolların kenarındaki kar birikintileri şiddetli rüzgarın sona ermesiyle birlikte temizlenecek. Yarın işbaşı yapacak olan vatandaşlarımızın işlerine rahat bir şekilde gitmesi için gece boyunca mesai harcayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim