• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Samsun 33’ü Gördü

Samsun 33’ü Gördü
Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra kutup kökenli soğuk ve yağışlı havanın kuzeyli rüzgarlarla birlikte...

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra kutup kökenli soğuk ve yağışlı havanın kuzeyli rüzgarlarla birlikte etkili olacağını söyledi.

Bölge genelinde Perşembe günü bir günlük kış yaşayacaklarını belirten Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, "Mevsim normallerinin 10-12 derece üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıkları yarın da güneyli rüzgarlarla birlikte 3-5 derece daha artacak ancak perşembe günü yağışlı havayla birlikte 13-16 derece hızlı bir düşüş göstereceği ve hafta sonundan itibaren ise tekrar mevsim normallerine yükseleceği tahmin edilmektedir" dedi.

Yağışların, çarşamba günü Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğini belirtilen Asar, "Perşembe günü bölge genelinde yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların bölgemizin yüksek kesimlerinde (1200 m üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, kayak merkezi ve yaylalarda kısa süreli kar yağışına dönüşeceği ve yağışların Cuma günü etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Rüzgarın, yarın akşam saatlerine kadar güneyli yönlerden yer yer 30-50 km/saat hızla estikten sonra, akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzey batı yönlere dönerek perşembe günü yer yer 40-70 km/saat hızla esmesi beklenmektedir. Denizlerde ise, Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra ve Perşembe günü kuzey ve kuzeybatıdan (karayel) 6-8 kuvvetinde fırtına beklenirken, dalga yüksekliğinin açıklarda yer yer 3 metreyi bulacağı tahmin ediliyor" diye konuştu.

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Asar, "İlgililerin ve vatandaşlarımızın, kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği olumsuzluklara yani ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi, hızlı sıcaklık değişiminin neden olabileceği soğuk algınlığı, grip ile nezleye, balıkçı ve denizcilerimizin fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edilmektedir. Ayrıca meteorolojik tahminlerde, kaynağı belli olmayan tahminlere itibar edilmeyerek, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

SAMSUN 33 DERECEYİ GÖRDÜ

Samsun'da hafta içi artmaya başlayan hava sıcaklığı bugün 33 dereceye kadar yükseldi. Pazartesi günü öğleden sonra kendini hissettirmeye başlayan sıcak ve güneşli havaların ardından bugün termometreler 33 dereceyi buldu. Hava sıcaklıklarının Perşembe günü 13-16 derece hızlı bir düşüş göstereceğini ve Cuma günü tekrar mevsim normallerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim