• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Samsat’ta Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Samsat’ta Kütüphaneler Haftası Kutlandı
Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi bahçesinde etkinliği düzenlendi.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi bahçesinde etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Yazar-Şair Necati Atar, öğrenci ve diğer katımcılara bir söyleşi yaparak, kitap okumanın faydalarını anlattı ve öğrencilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Türkiye genelinde 12.30 - 13.00 saatleri arasında, 81 il ve ilçelerinde eş zamanlı olarak kitap okuma etkinliği yapılması kararlaştırıldığından Samsat ilçesinde de aynı saatte öğrenciler ve diğer katılımcılar sessizce kitap okudu. İlçe Halk kütüphanesinden en çok kitap alarak okuyan vatandaş ve öğrencilere hediyelerin verilmesinden sonra kütüphane ziyareti gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, "Küresel Anlayış ve Kütüphaneler" ana teması ile kutlanan 52. Kütüphaneler Haftasının kutlandığını belirterek, UNESCO'nun 2016 yılını "Uluslararası Küresel Anlayış Yılı" olarak belirlediğini kaydetti. Kaymakam Atak, "Kitaplar toplumun heyecanı, üzüntüsü, sevinci ve düşüncesidir. Bu kavramlar yazarların ana konularını teşkil eder. Kitaplar, insana ekmek kadar su kadar gereklidir. Elbette ki, bu kitaplar okunmak içindir. Ufkumuzun ve kelime dağarcığımızın genişlemesi, hayatı tanımamız tamamen kitap okumakla ilintilidir. Uygar ve kültürlü bir insan olmak için sadece okul kitaplarıyla yetinmeden bolca okumalıyız. Eğer dünyada söz sahibi bir ülke olmak istiyorsak, dünyadaki bütün ülkelerden daha çok okumalıyız. İşte dikkatleri kitap ve okumaya çekmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Etkinlikte emeği geçen ve davetimize icabet ederek gelen ve gençlerle bir söyleşi gerçekleştiren Necati Atar Bey'e de teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Programa Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Süleyman Aslan, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Samsat’ta Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Samsat’ta Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim