• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şampiyonlar Şampiyonu Hadise

Şampiyonlar Şampiyonu Hadise
Burdur 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen 11. İnek Yarışması, Gıda,...

Burdur 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen 11. İnek Yarışması, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımıyla gerçekleşti. Yarışmada Hadise adlı inek birinci oldu.

Burdur 2. Tarım ve Hayvancılık Fuar alanında sabah 11.00'de başlayan 11. İnek Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Fuar alanındaki kalabalık nedeniyle korkan bazı hayvanlar, nakliye kamyonlarına çıkarken yetiştiricilerine zor anlar yaşattı. 11. İnek Yarışması'na katılan 65 inek, Hollandalı hakem tarafından değerlendirildi. İlk olarak kategori birincilerinin seçildiği yarışmada, Burdurlu yetiştiricilerden Çetin Varol'un ineği Semenata 1. Laktasyon birincisi, Emine Çelik'in ineği Ceren 2. Laktasyon birincisi, Bahri Çakmak'ın ineği Dile 3. Laktasyon birincisi ve İfaket Yavuz'un ineği Hadise 4. ve üzeri laktasyon birincisi seçildi.

ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU "HADİSE OLDU'

11. İnek Yarışması'nın son bölümü olan 4. kategoride şampiyonlar şampiyonu seçildi. Şampiyonlar şampiyonunun belirlenmesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de izledi. Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, Bakan Çelik'e yarışma hakkında bilgi verdi. Hollandalı hakemin yanı sıra yarışmada halk oylaması ve çekiliş yapıldı. Halk oylamasına Bakan Çelik, Vali Kürklü, Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Göker başta olmak üzere yarışmayı izleyen yetiştiriciler katıldı. Halk oylamasının ardından Hollandalı hakem, inekleri inceleyerek son kararı verdi. Halk oylamasında en çok beğenilen inek olan Hadise, Hollandalı hakem tarafından da beğenilerek şampiyonlar şampiyonu seçildi.

Şampiyonlar şampiyonu Hadise'nin çelengini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başına taktı. Bakan Çelik, Hadise'nin yetiştiricisi İfaket Yavuz'a 10 bin TL para ödülü ile çekini takdim etti.

SEVDİĞİ ŞARKICININ İSMİNİ İNEĞİNE VERDİ

Sevdiği şarkıcı Hadise'nin ismini verdiği 600 kiloluk ineğinin şampiyonlar şampiyonu olmasına çok sevinen İlhami Yavuz, "İneklerimizin günlük bakımını rasyona göre hazırlıyoruz. Veterinerlerin yardımıyla rasyon hazırlıyoruz. Her gün aynı şekilde beslemek koşulu ile hayvanlarımıza yem karma ile rasyonlarını hazırlıyoruz. Kondisyon ve meme yapısı ile birinci olduğu kanaatindeyim. Günlük 60 kilo süt veriyor. Hayvanın süt verimine göre özel yemlerle rasyon yapıyoruz. 7 yaşında ve yaklaşık 550-600 kg ağırlığındadır. İsmi Hadise, birçok sevdiğimiz isimleri ineklerimize koyuyoruz. Bu şekilde ismi Hadise ineğimizin, inşallah Hadise yaratacak" diye konuştu.

11. İnek Yarışması'nda yetiştiriciler ve protokol üyelerinin katılımıyla 4 bin TL para ödüllü çekiliş de düzenlendi. Çekilişin sonucunu ise Bakan Çelik açıkladı. Bakan Çelik sonucu açıkladığı anda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ayağa kalkarak, çekilişin kendisine çıktığını söyledi. Çekilişin Başkan Ercengiz'e çıkması, Bakan Çelik ve yetiştiricileri kahkahaya boğdu. Başkan Ercengiz, kazandığı 4 bin TL'yi Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde okuyan Veterinerlik Bölümü öğrencilerine bağışladı.

Burdur DSYB tarafından düzenlenen 11. İnek Yarışması, Bakan Çelik ve protokol mensuplarının 2. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın açılış kurdelesini kesmesi ile sona erdi. Bakan Çelik, açılışın ardından yetiştiricilere seslendi ve fuar alanını gezerek sektör temsilcileri ile görüştü.

Şampiyonlar Şampiyonu Hadise

Şampiyonlar Şampiyonu Hadise

Şampiyonlar Şampiyonu Hadise

Şampiyonlar Şampiyonu Hadise

Şampiyonlar Şampiyonu Hadise

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim