• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Şampiyon ilaç kurbanı mı?

Vücut geliştirme şampiyonu Şahin İrencin, aniden fenalaştı, ancak vucüdu nedeniyle acil müdahale edilemedi. Eşi, kontrolsüz ilaç veren kulubü suçluyor.
Vücut geliştirme şampiyonu Şahin İrencin, önceki gün aldığı bir ilacın ardından fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. 
 
Doktorlar midesini yıkamak için kullandıkları aparatları kaslarından dolayı kullanamadı.
 
Kalp masajı yapılmak istendi ancak gögüs kafesi çok sert olduğu için başarılı olunamadı. 30 yaşındaki İrencin kurtarılamadı.
 
Hürriyet gazetesinden Celal Demirbilek'in haberin göre birçok kez Türkiye şampiyonu olmasına rağmen kısıtlı miktarda para kazanan İrencin'in hedefi Avrupa Şampiyonluğu'ydu. İrencin Avrupa Şampiyonu olursa ödül yönetmeliğine göre 75 ile 100 altın alacaktı.
 
Yakınlarına göre yeni hedefi için Şahin İrencin'e kulubü tarafından yeni ilaçlar verilmeye başlandı. Ailesi üzerinde ismi olmayan, kullanım tarifi yapılmayan bu ilaçların onu ölüme götürdüğünü öne sürüyor.
 
Münevver İrencin, eşini genç yaşta yitirmenin büyük acısını yaşıyor. Son yaşadıklarını ies şöyle anlattı: 
 
"Bu ilaçlar el altından veriliyor. Aksaray’da Ö. D.’nin kulübünden ilaçlar temin ediliyordu.. Bazı ilaçların üzerinde hiçbir yazı yoktu. Poşet içinde geliyordu. O kişi bu ilaçların nasıl kullanacağını söylüyordu.
 
Eşime spor yaptığı sürece bir çok ilaç verildi. En son aldığı ilaç beyaz kutu içinde sarı bir kapsüldü. Bu ilaç vücut ısısını artırarak yağlarını yakıyordu. Günde en az 3 tane alıyordu. Son kullandığında 8 tane almıştı. Eve geldiğinde aşırı terledi, vücutta kasılmalar vardı. Ö. D. ile telefonda görüştü. ‘Bu ilaç fazla alınırsa ne olur’ dedi. O da bir şeyler söyledi.
 
Sonra Şahin bana ‘Bir dakika odadan çık bir şey konuşacağım’ dedi. Ben çıktıktan sonra telefonla konuşmaya devam etti. Kapattıktan sonra ‘Beni hastaneye götürün’ dedi. Ateşten yanıyordu. Yan etkisini söylemedikleri için panzehirini bilmiyordu. Önce bir polikliniğe, sonra Bağcılar Araştırma Hastanesi’ne gittik. Doktora ‘İlaçtan zehirlendim’ dedi.
 
Ateşten havale geçiriyor, sayıklıyordu. Midesini yıkamaya çalıştılar, hortum kasılmadan mideye inmedi. 10 şişe serum verildi. Sonda takıldı.
 
Yoğun bakıma alındı. Kalp atışları azaldı. Masaj yapılacaktı. Gögsü o kadar sertleşmişti ki masaj için vücudu esnek değildi.
 
Sonunda doktorlar ‘Elimizden bir şey gelmiyor. Bu ilacın yan etkisine karşı ne verileceğini araştırdık, bulamadık’ dediler. Şahin’i kaybettim."
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim