• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Şampiyon Güreşçiler, Esenyurtlu Gençlerle Buluştu

Şampiyon Güreşçiler, Esenyurtlu Gençlerle Buluştu
Dünya Güreş Şampiyonu sporcular, Esenyurt'ta geleceğin şampiyonları ile buluştu.

Dünya Güreş Şampiyonu sporcular, Esenyurt'ta geleceğin şampiyonları ile buluştu. Şampiyon sporcular, gençlere ata sporu güreşi anlattı.

Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, "Şampiyonlar Platformu" adı altında Dünya Güreş Şampiyonu sporcuları geleceğin şampiyonlarıyla buluşturdu. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yusuf Ocak, Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren güreş antrenörleri ve çok sayıda minik güreşçi katıldı.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda Dünya Güreş Şampiyonu sporcu Selçuk Çebi, Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu ayrıca Olimpiyat 3'üncüsü Güreşçi Rıza Kayaalp, Türkiye Güreş Federasyonu Takım Koordinatörü Ata Karataş, Türkiye Güreş Federasyonu Milli Takım Antrenörü Akif Canbaş, minik güreşçilere ata sporu olan güreş hakkında yaşanmış hikayelerden kesitler sundu.

HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANIYOR

Bugünün dünya şampiyonları ile geleceğin dünya şampiyonlarını buluşturan sempozyumda söz alan Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan, "Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, spora ve sporcuya en çok destek veren belediye başkanıdır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hem sağlıklı yaşamaları hem de spor alanında ülkemiz adına büyük başarılara imza atmaları için gerekli tüm imkanları sağlıyor. Burada sadece bir spor dalında değil sporun her branşında sporcular yetiştiriyoruz" dedi.

"ESENYURT'TAN BÜYÜK GÜREŞÇİLER YETİŞECEK"

Aytan'ın konuşmasının ardından Dünya Güreş Şampiyonu Selçuk Çebi ise yaptığı konuşmada, "Burada pırıl pırıl gençleri görmek minderde olmaktan daha çok heyecan veriyor. Ülkem adına bir şeyler yapmak, dünya ülkelerinin bulunduğu o salonlarda bayrağımızı dalgalandırmak çok güzel bir duygu. Gelecekte bizim yerimize bayrağımızı Esenyurt'ta eğitim alan genç güreşçi kardeşlerimin dalgalandıracağına inanıyorum. Buradan büyük güreşçiler yetişecek" diye konuştu.

"EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLERİNE İNANIYORUM"

Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunun yanı sıra Olimpiyat 3'üncüsü sporcu Rıza Kayaalp, "Ülkem adına başarılar kazanmak, bayrağımızı gururla dalgalandırmak beni çok ama çok mutlu ediyor. Benim en büyük hayalim bayrağımı dalgalandırabilmekti ve bu hayalimi gerçekleştirdim. Burada bulunan güreşçi kardeşlerimiz de inanıyorum ki minderde bayrağımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir" dedi.

"BURADA BÜYÜK BİR AİLE GÖRÜYORUM"

Milli sporcuların ardından gençlere güreş hakkında bilgiler veren Türkiye Güreş Federasyonu Milli Takım Koordinatör Ata Karataş ise, "Esenyurt'ta belediyesiyle, personeliyle, sporcusuyla, halkıyla kısacası herkesin içinde bulunduğu büyük bir aile görüyorum. Bu ailenin oluşmasında emeği geçen başta Başkan Necmi Kadıoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Esenyurt'ta spor adına gerçekten büyük yatırımlar yapılmış. Gezdiğim bütün tesislere hayran kaldım. Buradan geleceğin şampiyonlarının yetişeceğine yürekten inanıyorum. Güreş, dünyanın bilinen en eski ve en sıhhatli sporudur. Güreşe erken yaşta başlamak vücudun hem daha çabuk gelişmesine katkı sağlar hem de vücuttaki tüm organların daha sağlıklı çalışmasına imkan sağlar. Ülkemiz güreş alanında önemli başarılara imza atmıştır. Örnek vermek gerekirse burada iki dünya şampiyonu ağabeyiniz var. İnanıyorum ki sizler de gelecekte ağabeyleriniz gibi tüm dünya ülkeleri karşısında bayrağımızı göndere çekeceksiniz" dedi.

"ESENYURT BELEDİYESİ ÇOK İYİ ALT YAPI OLUŞTURMUŞ"

Sempozyumun son konuşmacısı olan Türkiye Güreş Federasyonu Milli Takım Antrenörü Akif Canbaş da, "Alt yapıda başarılı olmadan üst yapıda başarılı olamazsınız. Esenyurt Belediyesi bu konuda çok iyi bir alt yapı oluşturmuş. Esenyurt'un spor alanındaki başarılarını duymamak imkansızdır. Gençlerimize ve çocuklarımıza bu imkanları sağlayan Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu başta olmak üzere emeği geçen tüm sporseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Sempozyum konuşmalarının ardından minik güreşçiler, dünya şampiyonu ağabeylerine güreş hakkında öğrenmek istedikleri konular hakkında sorular sordu. Soru-cevap bölümünün ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu adına Başkan Yardımcısı Yasemin Sarıca Aytan sporculara ve antrenörlere plaketlerini takdim etti. Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürü Yusuf Ocak ve Esenyurt Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürü Ahmet Bulgurcuoğlu sporculara ve antrenörlere çiçek takdiminde bulundu.

Ayrıca Esenyurt Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü 2015-2016 yılları arasında 4 erkek ve 3 bayan olmak üzere toplam 7 sporcuyu Türkiye Güreş Milli Takımı'na göndermişti.

Şampiyon Güreşçiler, Esenyurtlu Gençlerle Buluştu

Şampiyon Güreşçiler, Esenyurtlu Gençlerle Buluştu

Şampiyon Güreşçiler, Esenyurtlu Gençlerle Buluştu

Şampiyon Güreşçiler, Esenyurtlu Gençlerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim