• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Şampiyon atlara özel menü

Şampiyon atlara özel menü
Hipodromun ahırlarında kalan ve fiyatları 1 milyon ile 5 milyon lira arasında değişen safkan yarış atlarının beslenme gideri bir çok ailenin mutfak masrafından daha fazla.

Seyisler tarafından hazırlanan özel menü, elma, havuç, maydanoz, arpa, yulaf ve pekmez gibi besin maddesinin karışımından oluşuyor. 

Atın tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan yem, içine çeşitli vitaminlerin de eklenmesiyle ata yediriliyor. Günde 2 kez verilen bu yemle atlar belli programlar dahilinde beslenip yarışlara hazırlanıyor. 

Özel olarak hazırlanan bu menünün maliyeti de yüksek oluyor. Başarılı bir yarış atı için hazırlanan bu menünün aylık maliyeti, 5 bin liraya ulaşıyor. Buna göre, bir yarış atının aylık beslenme gideri, 4 kişilik 9 ailenin mutfak masrafına denk geliyor. 

Seyis Muhammed Çevik, hipodrom ahırlarında kalan her atın birbirinden özel olduğunu belirterek, bu atlar için özel bakım programları hazırladıklarını söyledi.

Atlara belli saatlerde belli oranda yem verdiklerini anlatan Çevik, "Biz bu atlar sayesinde ekmek yiyoruz. Dolayısıyla gözümüz gibi bakmak zorundayız. Sabahları erkenden uyanıp atlar için, yem hazırlıyoruz. Kesinlikle kafamıza göre yem veremiyoruz. Bu konuda çok dikkatli ve titiz davranıyoruz" dedi.

"15 çeşitten oluşan yem ile besliyoruz"

Atlar için 15 çeşit sebze, meyve ve vitamin ilaçlarından yem hazırladıklarını belirten Çevik, bu menünün atların gelişiminde önemli katkı sağladığını söyledi. 

Hipodromda bulunan tüm atların bu şekilde beslendiğine işaret eden Çevik, "Yarış atları, çok değerli. Yüksek fiyatlara satın alınıyor ve başarılı olduğu taktirde sahibine de önemli paralar kazandırıyor. Bunun için de beslenmesi çok önemli. Atın gelişimini hızlandırmak için çok zengin bir yemek menüsü hazırlıyoruz" dedi. 

Çevik, hazırladığı karışımın çok pahalı olduğunu vurgulayarak, "karışımın içinde meyve, sebze ve tahıllar bulunuyor. Bunun üzerine de pekmez döküyoruz. Atın güçlü olabilmesi için vitaminleri de kullanıyoruz. Bu karışımın içinde 5 farklı vitamin var. Bu karışım, atımızın gücüne güç katıyor" şeklinde konuştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim