• BIST 97.533
  • Altın 145,745
  • Dolar 3,5801
  • Euro 4,0019
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Şampiyon atlara özel menü

Şampiyon atlara özel menü
Hipodromun ahırlarında kalan ve fiyatları 1 milyon ile 5 milyon lira arasında değişen safkan yarış atlarının beslenme gideri bir çok ailenin mutfak masrafından daha fazla.

Seyisler tarafından hazırlanan özel menü, elma, havuç, maydanoz, arpa, yulaf ve pekmez gibi besin maddesinin karışımından oluşuyor. 

Atın tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanan yem, içine çeşitli vitaminlerin de eklenmesiyle ata yediriliyor. Günde 2 kez verilen bu yemle atlar belli programlar dahilinde beslenip yarışlara hazırlanıyor. 

Özel olarak hazırlanan bu menünün maliyeti de yüksek oluyor. Başarılı bir yarış atı için hazırlanan bu menünün aylık maliyeti, 5 bin liraya ulaşıyor. Buna göre, bir yarış atının aylık beslenme gideri, 4 kişilik 9 ailenin mutfak masrafına denk geliyor. 

Seyis Muhammed Çevik, hipodrom ahırlarında kalan her atın birbirinden özel olduğunu belirterek, bu atlar için özel bakım programları hazırladıklarını söyledi.

Atlara belli saatlerde belli oranda yem verdiklerini anlatan Çevik, "Biz bu atlar sayesinde ekmek yiyoruz. Dolayısıyla gözümüz gibi bakmak zorundayız. Sabahları erkenden uyanıp atlar için, yem hazırlıyoruz. Kesinlikle kafamıza göre yem veremiyoruz. Bu konuda çok dikkatli ve titiz davranıyoruz" dedi.

"15 çeşitten oluşan yem ile besliyoruz"

Atlar için 15 çeşit sebze, meyve ve vitamin ilaçlarından yem hazırladıklarını belirten Çevik, bu menünün atların gelişiminde önemli katkı sağladığını söyledi. 

Hipodromda bulunan tüm atların bu şekilde beslendiğine işaret eden Çevik, "Yarış atları, çok değerli. Yüksek fiyatlara satın alınıyor ve başarılı olduğu taktirde sahibine de önemli paralar kazandırıyor. Bunun için de beslenmesi çok önemli. Atın gelişimini hızlandırmak için çok zengin bir yemek menüsü hazırlıyoruz" dedi. 

Çevik, hazırladığı karışımın çok pahalı olduğunu vurgulayarak, "karışımın içinde meyve, sebze ve tahıllar bulunuyor. Bunun üzerine de pekmez döküyoruz. Atın güçlü olabilmesi için vitaminleri de kullanıyoruz. Bu karışımın içinde 5 farklı vitamin var. Bu karışım, atımızın gücüne güç katıyor" şeklinde konuştu

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ramazan’da ilk davullar çalındı27 Mayıs 2017 Cumartesi 02:13
  • Anadolu’nun ilk camisinde teravih namazı kılındı27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:48
  • Batman’da ’hilal’ gözlemi yapıldı27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:23
  • Eyüp Sultan’da ilk teravih havadan görüntülendi27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:23
  • Öğrencilerden gerçeğini aratmayan gece tatbikatı27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:23
  • Cemaat umduğunu bulamadı27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:23
  • Bursa Ulu Cami’de ilk teravih namazı27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:23
  • İzmir’de ilk teravih namazı kılındı27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:18
  • Piknikte dereye düşerek boğuldu27 Mayıs 2017 Cumartesi 00:03
  • İlk teravih namazında camiler doldu, taştı26 Mayıs 2017 Cuma 23:43
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim