• BIST 9079.97
  • Altın 2322.937
  • Dolar 32.3951
  • Euro 34.9128
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Şam’iye Cephesi Komutanı General Muhhamed El Ahmed’in Basın Toplantısı

Şam’iye Cephesi Komutanı General Muhhamed El Ahmed’in Basın Toplantısı
Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Şam'iye Cephesi Genel Basın Sözcüsü General Muhhamed El Ahmed, DEAŞ tarafından geçen hafta Kilis'e roket fırlatıldığını,...

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Şam'iye Cephesi Genel Basın Sözcüsü General Muhhamed El Ahmed, DEAŞ tarafından geçen hafta Kilis'e roket fırlatıldığını, atılan roket sonucu bir kişinin şehit olduğunu ve bu olayı nefretle kınadıklarını söyledi.

General Muhhamed El Ahmed, Kilis'te düzenlediği basın toplantısında, son 5 yıl içerisinde Suriye halkına Esad rejimi tarafından yapılanları tasvip etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Suriye halkı başta bütün halkların istediği temel hakları istedi bunlar saygı, özgürlük, Suriye halkı bu isteklerini doğal yollarla talep etti, gösterilerle protestolar başladı. Fakat katil rejim bu gösterileri bastırmak için güçlü silahlar kullandı ve neticede günde onlarca şehit vererek, devam eden çatışmalarda sivil halkın yaşadığı yerleri uçaklarla bombalayarak, binlerce şehit olmaya başladı ki buna binaen şehirleri bombalayarak tamamıyla bir yıkım gerçekleştirdi. Ayrıca Rus uçaklarının katılmasıyla rejimden daha beter bir katliam gerçekleştirdiler. Tabı bizler mazlum Suriye halkı olarak haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Ne olursa olsun şehirlerimizi yakılıp tahrip etse de bizler bu hakları istiyoruz. Bizler Katil rejim, Rusya ve onların işbirlikçileri DAEŞ'e karşı savaşıyoruz. Bu katil ve gözü dönmüş, DEAŞ geçen hafta maalesef Kilis'e roket fırlattı. Tabi bu roketler sonucunda bir bacımız şehit oldu ve birkaç yaralı meydana geldi. yıkımlar oluştu biz Şam cephesi olarak bundan derin üzüntü duyuyor ve kardeş Kilis halkına baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Kilis'i hedef alan caniler ve onların işbirlikçileri Esad'a karşı 5 yıldan beri mücadele ettiklerini vurgulayan General Muhhamed El Ahmed, "Günde onlarca şehit veriyoruz. Tekrar dan İstanbul'da gerçekleştirilen bombalı eylemden dolayı Turkiye'ye baş sağlığı diliyoruz. Şehitlere rahmet diliyoruz. DEAŞ'ın amacı Suriye'deki kargaşayı Türkiye'ye taşımak ve İslam aleminin son kalesi olan Turkiye'de bir istikrarsızlık oluşturmak istiyor, bunu başta emniyet güçlerini hedef alarak gerçekleştirmek istiyor. Sonra ise Türkiye'ye sığınan mazlum Suriye halkına karşı Türk kardeşlerimizi kışkırtmak. Her türlü terör olaylarını lanetliyoruz. Ve bizler Türk kardeşlerimize şunu söylüyorum bizler aynı yolda yürüyen iki kardeş milletiz. Türkiye hiç bir milletin yapmadığını yaptı milyonlarca insanı misafir etti bununla birlikte yaralıları tedavi etti insanlara konaklama tesisleri inşaa etti. Bundan dolayı Türkıye'ye teşekkür ediyoruz. Okulları açtı, hastaneleri açtı, her gün yaralı düşenleri hastahanelerinde tedavi etti. Turkiye'ye yapılan bütün teröre karşıyız. Türkiye bizim sınır ve din kardeşimiz" ifadelerini kullandı.

General Muhhamed El Ahmed, "Tabi bizler komşularımızdan ve mazlum mağdur insanları destekleyen halklarda bizleri Esad'i destekleyen ortakları gibi desteklemelerini istiyoruz. İran Ve Rusya ittifakı Suriye'yi topraklarımızı işgal etmektedirler. Ayrıca onalar Esad'ı iktisat askeri ve silah olarak desteklemeye devam etmektedirler. Şuan da son dakika olarak bana ulaşan bir haber var. O da Halep Şam'iye Cephesine katılan Suvar Şam grubu olduğudur. Tabi bu sevindirici bır haber cünkü son günlerde oluşan verilen ağır mücadelelere karşı bizleri güçlü kılacak ve halk bizim birleşmemizi istiyor. Bızler de umarım bütün gruplar bir gün tek ve yek bir vücut olarak birleşip işgal güçlerini İran Rus ve bütün milisleri Hizbullah Irak şiilerini ülkemizde çıkartırız. Bu katılım bizlerin düzenli orduya geçişi için ilk adım olur inşallah ve bizleri daha güçlü daha organızeli kılacaktır. Rabbimin izniyle bu katılım yeni fetihlerin habercisi olacak ve ülkemizi işgal edenlere karşı zafer kazanmamıza yardımcı olacak. Özellikle Halep ve Kuzey Halep'te yeni yerleri fethedeceğiz."

General Muhhamed El Ahmed, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son olarak güvenilir emin bölge olarak nitelenen Kuzey Halep Bölgesinde Esad'a, İran milisleri, DAEŞ ve son günlerde güç kazanan Pyd cephesinde mücadele ediyoruz bu bölge hem Türkiye hemde bombardımandan kaçan evi yıkılan mazlum sivil halk için oldukça önem arz etmektedir. Bu bölgeye Suriye'nin belirli bölgesinden işgal güçlerinden kaçan halkın sığınacağı yerdir. Ben yanımızda 5 yıldan beri somut olarak duran Turkiye Cumhuriyetine ve milletine bir kez daha şükranlarımı iletiyorum ayrıca buradaki basın mensuplarına ve ülkemdeki yıkımı açlığı zilleti duyuran bütün gazetecilere teşekkür ediyorum Rabbim herkesten razı olsun."

Şam’iye Cephesi Komutanı General Muhhamed El Ahmed’in Basın Toplantısı

Şam’iye Cephesi Komutanı General Muhhamed El Ahmed’in Basın Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim